Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümü kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilimizde Uşak halkının da katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Uşak Valiliği tarafından Ramada Otel’de düzenlenen resepsiyonda hanımların ve beylerin şıklıkları, https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi objektiflerine böyle takıldı:

Resepsiyona katılan hanımlar ve beyler genelde siyah ve kırmızı renkleri tercih etmişlerdi. Etkinliğin ev sahibesi Hülya Ergün Hanımefendi, siyah düz elbisenin üzerine giydiği siyah taş işlemeli parıltılı ceketi ile sadeliğine hareket katmış, Saçları da sadeliğin şıklığını başarılı bir şekilde yansıtmış.

Valimiz Dr. Turan Ergün, düzgün fiziği ile eşofman giyse üzerine yakıştıran bir karakter. O da eşi Hülya Hanım gibi giyimlerinde sadeliğin şıklığını tercih ediyor.

Özel kesim lacivert takım elbisesi, kırmızı ve üzerinde açı yapmış bordo kravatıyla şıklığı ve resmiyeti çok güzel sentezlemiş bir görünüm içerisinde.

Çevre ve doğa deyince Uşak’ta akla gelen isimlerin başında TEMA Uşak İl Sorumlusu, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi, Tarihçi Prof. Dr. Barış Metin gelir.

Barış Hocamızın eşi Kadriye Barış Hanımefendi de kırmızı ve siyah renklerin uyumuna sığınmış. Siyah bluz, siyah pantolon, kırmızı blazer ceket çok şık görünüyor. Kombinin şıklığını aksesuar olarak siyah zincirli çantasıyla uyum içerisinde tamamlamış.

Barış Hocam desen Allah fizik vermiş zaten. Boy pos yerinde. Siyah parlak takım elbisesi, kırmızı kravatıyla gecenin en şık beylerinden birisiydi.

İşte gecenin kırmızı – siyah dışında renkleri tercih eden üçlüsü: Uşak Üniversitesi Rektör yardımcıları; Prof. Dr. Kenan Taş, Prof Dr. Lütfi Özav ve Prof. Dr. Ayşegül Taş.

Kenan Hocamız, jilet gibi lacivert elbisesinin içine koyu lila renkli taktığı kravatla fark yaratmış. Lütfi Hocam füme takım elbisesinin içine taktığı turuncu çizgili kravatla adını gecenin fark yaratanlar listesine yazdırdı.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Prof. Dr. Ayşegül Taş Hocamız da siyah ve şık elbisenin üzerine giydiği siyah gül desenli ceketi, sarı ve kısa saçlarını ön plana çıkartan takılarıyla fark yararak şıklık yarışında hak ettiği yeri almayı başarıyor.

İşte gecenin fark yaratanları listesinin en başına yazılacak bir çifti daha: Pınar ve Çağlar Samancı çifti.

Pınar Hanım, fit fiziği, güler yüzü ile giydiği saten siyah tulumu, sarı omuzda biten düz saçlarıyla gecenin göze çarpan sade ama şık hanımlarından birisi oldu.

Eşi, Uşak Mimarlar Odası Başkanı Çağlar Samancı da siyah ve üzeri beyaz dikine çizgili kruvaze takım elbisesi havai mavi kravatı ile fark yaratmasını bildi. Başarılı bir kombin.

Soldan sağa: Yüksel Duygu dostumuz mavi kravatıyla çok şık. Uşak’ta radyoculuk deyince ilk akla gelen isimlerden olan Sevda Şansaçan’ın kırmızı parlak ceketiyle fazla göz alıyor.

Eşme ilçemizin genç Kaymakamı Selin Sarı, da geceye katılan birçok kadın gibi siyahın asaletini tercih etmiş. İnci kolyesi ve uzun saçlarıyla şıklık yarışında “Bende varım” diyor.

Ulubey Kaymakamı İbrahim Coşkunaslan da siyah takım elbisesi, kırmızı kravatı ve yakasında ay yıldızlı rozetiyle çok yakışıklı görünüyor.

Uşak Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, üzerine tam oturan siyah takım elbisesi ve desenli kravatıyla gecede fark yaratanlar arasında yer aldı.

Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe, siyah takım elbisesi içerisindeki beyaz bluzu ve bordo eşarbıyla, Karahallı Kaymakamı Funda Hamza Çaldağı da siyah takım elbisesi beyaz gömleği ve saç stiline çok yakışan küpeleriyle gecenin en şık hanımları arasına girdiler.

Uşak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne ek olarak Uşak Valiliği basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten ve yıllardır biz basın mensuplarının her türlü kahrını çeken, çok sevdiğimiz Müdürümüz Buğra İnal’da siyah takım elbisesi, siyah kravatı ve beyefendiliği ile gecenin en şık beylerinden oldu.

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’nın eşi Aynur Karaoba Öğretmenim de kırmızı ceketi ve beyaz bluzu ile gecede Türk bayrağı gibi göze çarpan bir şıklık içerisindeydi.

Vekil Karaoba da siyah takım elbisesi desenli kravatı ile gecenin şık beyleri arasına girmeyi başardı.

Uşak’ta cemiyet hayatının ve tarzının nabzını tutmaya devam ediyor olacağız.

(SALİH KILINÇ)

Editör: Seher ZEYBEK