100. Yılında Cumhuriyet ve Uşak Karma Sergisi içeriğinde,31 sanatçı tarafından meydan getirilen resim, heykel, seramik, çini ahşap, baskı, limol baskı, diasec baskı gibi sanatın farklı disiplinlerinden oluşan çok sayıda eser yer alıyor. Sergi 5 Kasım Pazar gününe kadar Uşaklı sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da katıldığı sergi açılışında konuşan Dr. Solmaz Selçuk; “Ben ve Ressam Meltem Aktaş’ın koordine ettiği bu sergi organizasyonu, Uşak Valiliği, Uşak Belediye başkanlığı ve Eski Uşak Araştırmaları derneği tarafından desteklenmektedir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamakta olduğumuz bu anlamlı günde açılan sergi, Uşak’tan ve yurdumuzun çeşitli illerinden katılan sanayicilerin ve akademisyenlerin işbirliği ile gerçekleşmektedir.

Bu organizasyonun Uşak’ta düzenlenmesinin en önemli sebebi, Uşak halkının Kurtuluş Savaşında göstermiş olduğu bağımsızlık mücadelesi ve kahramanlıktır. Bir diğer sebepse Atatürk’ün; “Sanatsız Kalmış bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir” sözlerinden yıola çıkarak , ilimizde kökleri ve gönül bağı olan bir çok katılımcının doğup büyümüş olduğumuz toprakları bizlere emanet eden atalarına minnet ve teşekkür çabasıdır.

100. Yılında Cumhuriyet ve Uşak Karma Sergisi içeriğinde, resim, heykel, seramik, çini ahşap, baskı, limol baskı, diasec baskı gibi sanatın farklı disiplinlerinden oluşan seçki sunulmaktadır.

Sergimiz 5 Kasım Pazar günü saat 17.00’ye kadar açık kalacaktır” dedi.

Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK