Türkiye'de sağlık sektöründe gerçekleştirilen başarılar, 1,5 milyona yaklaşan sağlık çalışanı sayısıyla doruk noktasına ulaştı. Yapılan açıklamaya göre, sağlık hizmetlerinin her alanında önemli adımlar atılarak, ülkenin sağlık altyapısı güçlendirildi.

50 Bin lira Kira İstediğine Vatandaşlardan Büyük Tepki 50 Bin lira Kira İstediğine Vatandaşlardan Büyük Tepki

Şehir hastaneleri, modern donanımları, teçhizatları ve ambulanslarıyla Türkiye genelindeki şehirleri en üst düzeyde sağlık hizmetlerine kavuşturdu. Özellikle İzmir'de faaliyete geçen şehir hastaneleri, dünya standartlarının üzerinde bir sağlık hizmeti sunmaktadır.

Yaklaşık 310 bin doktorun görev yaptığı sağlık sektöründe, toplamda 1,5 milyona yakın sağlık çalışanı istihdam edilerek insan kaynağı güçlendirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki ay içerisinde 15 bini hemşire olmak üzere toplamda 35 bin sağlık personeli daha alınacağı belirtildi.

Ülke genelinde evde sağlık hizmeti verilen kişi sayısı ise 2,5 milyona ulaştı. Bu sayede sağlık hizmeti, vatandaşların ayağına kadar götürülarak, daha geniş kitlelere erişim sağlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ