Denizli Büyükşehir Belediyesi, emeklilere yönelik 5 bin TL'lik ikramiye desteği başvurularının başlayacağını duyurdu. Bu kapsamda, başvuru yapacak adayların belirli şartları sağlamaları gerekmektedir.

Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.! Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.!

BAŞVURU ŞARTLARI:

  1. Başvuru sahibinin ve eşinin en fazla aylık gelirinin 10.000 TL olması gerekmektedir.
  2. Başvuru sahibi ve eşinin aktif çalışan ve vergi mükellefi olmaması gerekmektedir.
  3. Hanede yaşayan tüm bireylere ait hiçbir tapu kaydının bulunmaması gerekmektedir.
  4. Başvuru sahibi ve eşine ait 2019 model (5 yaş) ve üstü binek/iş makinesi/ticari araç kaydının bulunmaması, varsa 2019 model altı en fazla bir araç kaydının bulunması gerekmektedir.
  5. Hanede yaşayan bireylerin banka hesaplarında en fazla 100.000 TL varlığının bulunması gerekmektedir.
  6. 1 Nisan 2024 tarihi ve öncesinde 60 yaş ve üzerindeki yaşlı aylığı ve engelli aylığı yardımlarından faydalanan vatandaşlar da başvuru yapabilecektir.

BAŞVURU DETAYLARI: Başvuru yapacak adayların belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir. Başvurular, 24 Haziran 2024 tarihinden 28 Haziran 2024 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir. Başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte, boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü Şehit Er Mehmet Çadırcı Cad. No:50 Şirinkapı Buca/İzmir adresine mesai saatleri içerisinde şahsen müracaat edilerek başvuru süreci tamamlanabilecektir.

ÖDEMELER VE KART DETAYLARI: Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, emeklilere verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiyenin, "Horoz Kart" ile ödeneceğini duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, bu ödemelerin bir diğer söz olan "bir elin verdiğini diğer el görmeyecek" hedefiyle hayata geçirileceğini belirtti.

Sonuç olarak, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin emeklilere yönelik 5 bin TL'lik ikramiye başvuruları için gerekli şartları sağlayan adayların, belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgilere Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi