Uşak AFAD tarafından Tiritoğlu Parkı’nda açılan sergide 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerin ardından çekilen fotoğraf kareleri yer aldı. 

Uşak Deprem Sergisi

Fotoğraf sergisini gezen Uşak Valisi Turan Ergün, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Vali Ergün, "O gün saat: 04:17'de Türkiye'nin her yerinde aynı anda o acıyı hissettik.  Uşak depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için tüm gücüyle yardım etti. Çok büyük bir acı yaşadık ama aynı zamanda bu acı Türk milletinin büyüklüğünü, birlik ve beraberliğini de gösterdi. Tüm ülke yaraları sarmaya çalıştı ve hala da devam ediyor. Biz bugün de aynı saatte AFAD'da geçen yıl toplanan tüm arkadaşlarımızla deprem şehitlerimizi rahmetle andık. AFAD başkanlığımızın gönderdiği fotoğraflarla depremin unutulmaması için sergi açılışını gerçekleştirdik. Afetler olmadan önceden önemleri daha fazla almalıyız. Tekrar milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Vali Ergün-2

Sergi açılışına, Uşak'ta bulunan kurum müdürleri, Uşak AFAD ekipleri, İHH ekipleri ve Uşaklı vatandaşlar katıldı. 

Fotoğraf sergisini ziyaret edenlere AFAD tarafından kurulan stantta AFAD Gönüllüsü Projesi hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Muhabir: Seher ZEYBEK