İstanbul'un Bağcılar ilçesinin yeni belediye başkanı Abdullah Özdemir oldu. AK Partili Lokman Çağırıcı'nın sağlık sorunları nedeniyle istifasının ardından yapılan seçimde Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Peki, Abdullah Özdemir kimdir?

Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu'da dünyaya gelmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünü (yarı İngilizce) tamamladıktan sonra, İstanbul Kültür Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Siyasi kariyerine 2006 yılında Bağcılar İlçe Gençlik Kolları'nda başlayan Özdemir, bu süre zarfında 2. Olağan ve 3. Olağan İlçe Gençlik Kolları kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevine seçilmiştir. Ayrıca, ABD'de bir düşünce kuruluşunda Ortadoğu, Amerika ve dünya siyaseti üzerine eğitim almış olan Özdemir, halen AK Parti Gençlik İstanbul İl Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu'nda görev yapmaktadır.

Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir” Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir”

2019 yerel seçimlerinde AK Parti Bağcılar Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda İBB Meclisi üyesi olarak seçilen Abdullah Özdemir, Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

İngilizce bilen Abdullah Özdemir, evli ve bir çocuk sahibidir. Yeni görevinde Bağcılar halkına hizmet etmeye hazırlanan Özdemir, siyasi ve akademik birikimiyle dikkat çekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ