Uşak Müzesi Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere kapılarını açan sergi, 64 eserden oluşuyor. Resim sergisinin temasını oluşturan Aizanoi Antik Kenti’nde kalıntılar arasında Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, 15 bin kişi kapasiteli tiyatro ve tiyatroya bitişik nizamda yapılmış 13 bin 500 kişilik stadyum, iki hamam, dünyanın ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, Kocaçay üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, gymnasium, Meter Steunene kutsal alanı, nekropoller, antik bir bent, su yolları, kapı yapıları bulunmaktadırKÜSAD Başkanı ressam Bayram Yıldız YSG muhabirine açıklamalarda bulunuyor.

Küsad SergisiSanatçılar ise, antik kentten esinlenerek eserlerini tuvale döktü. Sergi, 04 Ekim Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak.

Küsad Sergisi (1)17’nci sergi noktasının Uşak olduğunu söyleyen Başkan Yıldız, “16 farklı merkezde sergimizi hayata geçirdik. Uşak 17’nci noktamız oluyor. Bundan sonraki hedefimizde ise Kapadokya var. Daha sonra İstanbul’u düşünüyoruz. En son Ankara’da noktalayacağız sergimizi. Bundan sonraki projemiz ise, Frig Vadisi. Ankara Gordiyon’dan Uşak’a kadar olan Frig Vadisi’nde 2 seneye yayacak şekilde çalışmalar yaparak bir sergi hazırlayacağız. Çavdarhisar’ın Uşak’a çok yakın olması ve 1953 yılına kadar Uşak’ın Kütahya’nın bir ilçesi olması hasabiyle burada bir sergi açmayı uygun gördük Yaşar Bey’le. 04 Ekim’e kadar sergimiz Uşak’ta ziyarete açık olacak” dedi.

Küsad SergiYüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği Başkanı Yaşar Saygılı, “KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, dernek üyeleri sanatçılarımız ile beraber Aizanoi sergimizle ilgili bazı yerlere gittik, gezdik. Şu an Uşak’tayız. Sergimizi Uşaklı sanatseverlerle buluşturmak için Kütahya’mızdan Uşak’a selam ve sevgiler getirdik. 4 Ekim’e kadar açık olacak sergimize tüm Uşak halkını bekliyoruz. Kardeş şehir Uşak ve Kütahya zaten Aizonai Antik Kenti Uşak’a baya yakın. Sergimizi ziyaret eden misafirlerimize sonrasında Aizonai Antik Kenti’ne de giderek yerinde görmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Bu akşam Uşaklılar Oğuzhan Koç'u ücretsiz dinleyecek Bu akşam Uşaklılar Oğuzhan Koç'u ücretsiz dinleyecek

Muhabir: Ece Yıldırım