i basın açıklamasında, İsrail'in 10 Ekim 2023 tarihinde ilan ettiği Gazze Şeridi ablukasına ve sonrasındaki saldırılara sert bir tepki gösterdi.

Yaşar, açıklamasında İsrail'in bu abluka ve saldırılar sonucunda çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek 700'den fazla masum insanın hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, Yaşar, uluslararası toplumun İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını sonlandırma ve Gazze halkının yaşam koşullarını iyileştirme yönünde daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. Gazze'deki insanların temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki ibadethaneler, hastaneler, okullar gibi sivil yerleşimleri hedef aldığını ve bu durumun masum sivillerin hayatlarını tehdit ettiğini vurguladı. Yaşar, "Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir" dedi. Yaşar, Gazze halkının barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürdüğünü ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle uluslararası toplumu, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet ettiğini belirtti.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Son olarak, Yaşar, 1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin Devleti'nin hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu konuda gecikmenin bölgede çatışma, kan ve gözyaşı girdabını derinleştireceğini ifade etti. Ayrıca, sivil yerleşimleri hedef almanın doğru olmadığını ve abluka uygulamalarının savaş ahlakına uymadığını vurgulayarak, "Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın" dedi.

Muhabir: Seher ZEYBEK