Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında, gençlik kolları Başkanı İsmet Özkan, "Bugün burada, Gazze'de yaşanan acı feryatlara, masum kanın dökülmesine sessiz kalmayarak #SayStop demek üzere toplandık" ifadelerini kullandı. Açıklamada, 1948'den beri devam eden çatışmaların Gazze'de yeni bir çatışma ortamı yarattığı ve İsrail'in sivil can kayıplarına yol açan saldırılarına vurgu yaptı. İsrail'in Filistin topraklarını yoğun bombardımana tuttuğu, fosfor bombaları gibi yasaklanmış silahları kullandığı ve temel insan haklarını hiçe saydığını belirtti.

Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın itidal çağrılarına rağmen İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü ve uluslararası toplumun sessiz kaldığını vurguladı. Ayrıca, Gazze'nin açık hava hapishanesine dönüştürüldüğü, hastanelerin bile bombalandığı ve İsrail'in soykırım suçu işlediğini söyledi.

Gençlik kolları adına konuşan Başkan İsmet Özkan, İsrail'in saldırılarına karşı #SayStop diyerek tepkilerini gösterdiklerini ve bu durumun sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın bir insanlık ve hukuk meselesi olduğunu belirtti. Aynı zamanda, Kızılay Haftası dolayısıyla yanlarında bulunan Kızılay kan verme aracına kan bağışında bulundular.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen, Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, Uşak Belediye Başkanı MEhmet Çakın'da basın açıklamasına katılarak desteklerini gösterdiler.

Bu eylemle, AK Parti Uşak Gençlik Kolları, İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılara karşı duruşunu ve insanlık adına #SayStop demeyi sürdüreceğini vurguladı.

Muhabir: Seher ZEYBEK