Açıklamaya AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, Gençlik Kolları Başkanı İsmet Özkan, Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı ve partili kadınlar katıldı. AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, açıklamada Gazze'deki acıların gölgesinde toplandıklarını belirterek, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, bu konudaki kararlılığımızı vurgulamak için buradayız. Gazze'de yaşanan acı olaylar bizi derinden etkilemiştir. Ateşkesin kalıcı olmasını diliyoruz. Dün Bosna’da bugün Gazze’de olduğu gibi çatışma bölgelerinde kadınlara uygulanan insanlık dışı fiziksel ve cinsel saldırıları kınıyoruz. Bu, aynı zamanda savaş suçu olmalıdır." şeklinde konuştu.

Sabancı, AK Parti'nin kadına yönelik şiddetle mücadelede sergilediği kararlı duruşa vurgu yaparak şunları ekledi: "AK Parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır kararlı bir duruş sergiliyoruz. Kadının eğitim hakkı başta olmak üzere, fırsat eşitliği, iş gücü piyasasına ve karar alma mekanizmalarına katılımı hükümetlerimizin öncelikli politika alanlarındandır. AK Parti olarak Anayasa’dan TCK’ya, İş Kanunu’ndan sosyal politika uygulamalarına kadar yüzlerce düzenleme ve kanunu hayata geçirdik. Şiddetle mücadeledeki kararlılığımızı 2002 yılında, daha ilk seçim beyannamemizde, ifade ettik. 2003 yılında aile mahkemelerini biz kurduk. 2004 yılında Anayasa’da 'Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir.' maddesini biz getirdik." dedi.

Narin için ismini değiştirdi Narin için ismini değiştirdi

Kadına Yönelik Şiddetin Evrensel Bir Sorun Olduğuna Dikkat Çeken Sabancı, Şunları Söyledi

"Şiddet sadece ülkemizin değil maalesef tüm dünyanın sorunudur, tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok. AK Parti olarak Anayasa’dan TCK’ya, İş Kanunu’ndan sosyal politika uygulamalarına kadar yüzlerce düzenleme ve kanunu hayata geçirdik. AK Parti olarak TCK’de 2022 yılında yapılan son düzenlemelerle erkeğin kadına yönelik işlediği suçlarda ‘iyi hâl uygulamasını’ kaldırdık ve kadına şiddeti ‘katalog suç’ kapsamına aldık. Artık takım elbise giyen, kravat takanlar takdir indirimi gerekçesinden faydalanamamaktadır. Fiziksel veya iletişim araçlarıyla yapılan ısrarlı takip eylemleri suç kapsamına alınmıştır." şeklinde konuştu.

Muhabir: Seher ZEYBEK