AKP Milletvekillerinin Lüks Saat ve İstakoz Tartışmaları Gündemi Sarsıyor

Son zamanlarda AKP milletvekillerinin lüks yaşam tarzlarına dair gelen haberler, kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor. Bahadır Yenişehirlioğlu'nun 57 bin 571 Euro değerindeki lüks saati ve Şebnem Bursalı ile Salih Kahraman'ın ıstakoz tartışmaları, parti içinde de tartışmalara neden oluyor.

AKP milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun sosyal medya hesaplarında paylaştığı bir fotoğraf, takipçilerin tepkisine yol açtı. Yenişehirlioğlu, TBMM'de misafir ettiği hemşehrileriyle çektiği selfie'de Rolex marka saatiyle görülmüştü. Takipçilerin tepkisi üzerine paylaşımını silen Yenişehirlioğlu'nun saatinin Audemars Piguet Royal Oak olduğu ve piyasa değerinin 57 bin 571 Euro, yaklaşık olarak 2 milyon TL olduğu belirlendi.

Bu olay, sadece Yenişehirlioğlu'nun saatiyle sınırlı kalmadı. AKP milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco'da yediği ıstakoz ve Mamak Belediyesi'nin AKP'li üyesi Salih Kahraman'ın lüks bir otelde yediği ıstakozla poz vermesi gibi benzer olaylar da gündeme geldi. Bu tür lüks tüketim tartışmaları, parti içinde de geniş bir tepkiyle karşılandı.

Özellikle AKP'nin halkla ilişkileri ve sosyal medya politikaları açısından da tartışmalara yol açan bu olaylar, parti içindeki bazı çatlakların da belirginleşmesine neden oldu. Kamuoyu, siyasetçilerin lüks tüketim alışkanlıklarını sorgularken, AKP içinde de bu konuda daha dikkatli adımlar atılması gerektiği yönünde görüşler beliriyor.

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

Tüm bu gelişmelerin AKP'nin imajına nasıl yansıyacağı ve parti içindeki etkileri merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi