Beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 hastaya umut olacak Beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 hastaya umut olacak

AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarından biri olan Dr. Ali Talip Özdemir, Bakırköy adayı olarak belirlenmiştir. İşte, Ali Talip Özdemir'in özgeçmişi:

Dr. Ali Talip Özdemir, 1953 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamlayan Özdemir, 1973 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nde üniversite öğrenimine başlamış ve 1977 yılında Makine Mühendisi olarak mezun olmuştur. Akademik kariyerine ek olarak yüksek öğrenimini sürdüren Özdemir, 1987 yılında Makine Yüksek Mühendisi unvanını almıştır.

Siyasete duyduğu ilgiyle dikkat çeken Ali Talip Özdemir, yüksek lisans öğrenimi sırasında 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde Konya-Ereğli'den Belediye Başkanı seçilmiştir. İki dönem boyunca Ereğli Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Özdemir, 1987 genel seçimleri için belediye başkanlığı görevinden ayrılarak Konya Milletvekili olarak parlamentoya girmiştir.

Milletvekili olarak görev yaptığı dönemde, Turgut Özal döneminde ANAP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan Çevre Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na getirilmiştir. Ali Talip Özdemir, siyasi kariyerindeki bu önemli görevlerle çevre konularına ve araştırmalara odaklanmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ