Her sene sonbahar aylarında yeni iPhone modellerini piyasaya sürerek teknoloji dünyasını heyecanlandıran Apple, bu yıl da beklenen iPhone 16 serisi için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle kamera tasarımında önemli bir değişiklik beklenen iPhone 16 modelleriyle ilgili çeşitli sızıntılar ortaya çıkmaya başladı.

iPhone 16 serisinin, özellikle Pro modellerinde kullanılacak olan kamera tasarımıyla ilgili iddialar dikkat çekiyor. Bugüne kadar kendine özgü tasarımlarıyla tanınan Apple'ın, bu kez Android cihazlarına benzeyen bir tasarımı tercih edeceği söyleniyor. Sızıntılara göre, 16 Pro modellerinin tasarımı, özellikle Samsung'un Galaxy M54 modeline oldukça benziyor.

Bugün sızan bilgilere göre, iPhone 16 serisi beş farklı modelden oluşacak: 16, 16 SE, 16 Plus SE, 16 Pro ve 16 Pro Max. Sızıntılara göre, iPhone 16 modeli, geçmiş iPhone tasarımını korurken, 16 SE modelleri tek kamera ile gelecek ve kamera tasarımı iOS'un aç-kapat butonuna benzeyecek.

Iphone16 Nev

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? (Tarifi) Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? (Tarifi)

Ancak en büyük değişiklik, 16 Pro modellerinde gözüküyor. Geçmiş Pro modellerinde üçgen bir kamera yerleşimi tercih eden Apple, bu sefer üç kamerayı dikey olarak konumlandırıyor. Bu tasarım değişikliğiyle Apple, büyük bir tepki almaya aday gözüküyor.

İddialara göre, Samsung benzeri kamera tasarımını tercih ederek, Apple bu kez beklenen ilgiyi alamayabilir. Sizce iPhone 16 ailesinin kamera tasarımı nasıl olmalı? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi