Yunan Küçük Asya Ordusu'nun Uşak Kazası'na taarruz ettiği 29 Ağustos 1920 tarihinde cepheye gönüllü katılmıştır. Gedizli İbrahim(Efecan)Efe'nin mensubu olduğu müfreze Uşak Kazası ‘nın Bölme Köyü'nde çatışmaya dahil olmuş, düşmanın taarruzu karşısında direnemeyerek Gediz'e çekilmiştir. Eskişehir’e giderek 1. Süvari Livası 14. Bölük dahilinde Kütahya-Eskişehir Muhaberesi ‘ne katılmıştır. Kütahya-Eskişehir Muhaberesi ‘nde birliğinin dağılmasıyla 5-6 kızanıyla Uşak-Gediz arasında Murad Dağı-Sorkun Dağı muhitinde müstakil hareket etmeye başlamıştır. Sorkun, Şaphane, Düşecek ve Murat dağları arasında eşkıyalarla mücadele etmiştir. Bu gayreti Şahmalı Mehmet Efe ve Karakozan aşiretinden Zeybek Mehmet Efe'nin Yunan Küçük Asya Ordusu'na sığınması ile sonuçlanmıştır.
Gedizli İbrahim(Efecan)Efe, Gediz Kazası ‘nı 1 Eylül 1922 Cuma günü düşman işgalinden kurtaran 5.Süvari Kolordusu Komutanı Mirliva Fahrettin(Altay)Paşa tarafından Yunan Küçük Asya Ordusu'na yardakçılık yapan Türk çetelerinin yakalanarak imha edilmesiyle görevlendirilmiştir. Gedizli İbrahim(Efecan)Efe’nin bu yöndeki harekâtı şöyle rivayet edilmektedir ;
“İbrahim Efe ve arkadaşları Comburt Ovası’na inmişlerdi. Bu bölgedeki azılı iki Yunan Efesi olan Mıstilli ve Veysel Efe’nin peşine düştüler. Uşak’ta eşkıyalık yapmakta olan Veysel Efe ve Mıstilli Efe, Yunan Küçük Asya Ordusu’nun işgalinden sonra yardakçılık yaparak tabiiyetlerini bildirmişlerdir. Bu doğrultuda Türk ordusunun yığınak ve sevk yerlerini öğrenip düşmana haber vermek, Akıncı Müfrezelerini imha, telefon hatlarını keserek muhabereyi sekteye uğratmak, Kuvayi Milliye’nin Yunan Küçük Asya Ordusu’nu Anadolu’dan atamayacağı kanaatinin halka telkin etmek, Türk kızlarını düşman subaylarına teslim etmek, Dumlupınar dolaylarında düşmana öncülük ve kılavuzluk yaparak bir tümenimizin bozguna uğramasına ve kısmen imhasına sebep olmak, Aynı dolaylarda yaptıkları bir baskında Süvari alayımızın bir takımım tamamıyla yok etmek ve Gediz’in Çeçe Köyü Jandarma Karakolunu basıp eratını esir alarak alıp götürmek…vb. gibi cürümlerle hareket etmişlerdir. Yunan Küçük Asya Ordusu Başkomutanlığı tarafından Veysel'e binbaşılık, Mıstilli 'ye da yüzbaşılık rütbesi verilmiştir. Mıstilli, kaçmanın ve saklanmanın fayda vermeyeceğini anladı ve Karacahisar Köyünde İbrahim Efe’ye teslim oldu. Veysel'in saklı olduğu yeri öğrenen İbrahim Efe, bir baskın neticesinde onu da ölü olarak ele geçirdi. Mıstilli hükümete teslim edilmişti. Daha soma İzmir hapishanesinden kaçmış ise de Kütahya’nın Saraycık köyünde köylüler tarafından vurulup öldürülmüştür.”