Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

Bu gücün yanı sıra, Türkiye'nin temiz enerji arzına büyük bir katkı sağlamak amacıyla türbinler mor renge boyandı, böylece kuş popülasyonunun sürdürülebilirliği de göz önünde bulunduruldu. Yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Aydem Yenilenebilir Enerji, Uşak'taki rüzgâr kapasitesini artırmak için 11 yeni türbini devreye aldı. Bu yatırım, Türkiye'de kullanılan en büyük rüzgâr türbinlerini içeriyor ve Uşak RES'in kurulu gücünü 61,5 MW'tan 127,5 MW'a yükseltti.

Genel Müdür Serdar Marangoz, bu yatırımlarla ilgili, "Kapasite artışı yatırımlarımız kapsamında, dünyanın en büyük mor kanatlı 11 türbininin kurulumunu 8 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Bu türbinlerle toplam 52 türbinin bulunduğu Uşak RES, ülkemizin temiz enerji arzına ve sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor. Aynı zamanda 6 türbin için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Marangoz ayrıca, Uşak'taki RES'in kurulu gücünün artmasıyla 300 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayabileceklerini belirtirken, Aydem Yenilenebilir Enerji'nin toplam kurulu gücünün 1168 MW'a yükseldiğini vurguladı.

Şirketin doğaya uyumlu üretim anlayışını benimsediğini vurgulayan Marangoz, "Mor renkli türbin kanatları, kuşların beslenmek için kanatlara yaklaşmasını ve çarpmasını engelleyerek doğaya zarar vermemeyi amaçlıyor. Bu sorumlu üretim anlayışıyla Uşak ve Yalova'daki rüzgâr santrallerimizde toplamda 88 türbinin kanatları mor renge boyandı. Doğa dostu bu yaklaşımımızla enerji üretiminde sorumluluk sahibi bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Seher ZEYBEK