Bugün yapılacak olan 17. Yörük Şenliği’nin Banazlı Şehit Özcan Kaya’nın acısı nedeni ile ileri bir tarihe ertelediğini, duyuruldu.

Her yıl düzenlenen Geleneksel Yörük Şenliği, Banaz Öksüz köylü Şehit Özcan Kaya’nın acının taze olduğu gerekçesi ile ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Yıllardır Banaz İlçesine Bağlı Kızılhisar köyü Üzeyir Yaylasında şenlikleri düzenleyen Bulgaz Dağı Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada;  Dernek olarak 2 Temmuz 2023 Pazar günü tarihinde düzenleyeceğimiz Üzeyir Yaylası Yörük Şenliği ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi.

Erteleme nedeni; şehidimizin acısı

Banaz ilçesinin Öksüz köyünden olan Piyade Sözleşmeli Er Özcan Kaya, Pençe operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz atışı sonucu 15 Haziran'da yaralanmıştı. Tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) 23 Haziran yani bayram önü son nefesini veren z Piyade Sözleşmeli Er Özcan Kaya'nın cenazesi, ata toprağı Öksüz Köyünde toprağa verilmişti.

Yörük Beyliğini Banaz ilce Başkanı Zafer Arpacı’nın yapacağı 1”7. Geleneksel Yörük şenliği bugün yapılsaydı; Sevgi Petek ve Yılmaz Yıldız adlı sanatçılar katılacaktı. Şenliklerde; mehteran, halk oyunları ve atlı cirit gösterileri de yer alıyordu.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK