Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, en geç 5 Ocak 2025 tarihinde faaliyete gireceğini söylediği nostaljik hafif raylı tramvayın yolcu taşıma ücretini sadece YSG muhabirine açıkladı.

Uşak Tramvay (1)

Başkan Yalım, 08 Ağustos Perşembe günü YSG muhabiri Salih Kılınç ile gerçekleştirdiği özel röportajında tramvay projesi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Tramvay ücretinin ne kadar olacağını açıklamıştı. Bugün Başkan Yalım'ın Uşaklılara tramvay projesinin 2025 yılının Ocak ayında faaliyete gireceğini müjdelemesiyle haberimiz tekrar gündem oldu. 

Başkan Yalım'dan tramvay özel röportaj

Yalım, Bölme Mahallesi girişinde Uşak’a 6 kilometre uzaklıkta yapmayı planladığı otogara Uşaklıları tramvayla ulaştıracağını ve 5 Ocak 2025 tarihinde ilk iki tramvayın çalışmaya başlayacağını açıkladı. Tramvayların 7 adet olacağını kaydeden Yalım, bir yıl boyunca tramvay yolcu taşıma ücretinin 5 TL olacağını da sözlerine ekledi. Tramvayların kullanacağı güzergah ise, Ulu Cami, Uşak Arkeoloji Müzesi, Çobançeşmesi Parkı, Manisa Kavşağı olacak.

Uşak Hafif Raylı Tramvay

Başkan Yalım, “Uşak Belediyesi olarak merkez Ulu Cami’den Bölme Mahallesi girişine kadar, 6 kilometre gidiş, 6 kilometre geliş olmak üzere toplamda 12 kilometre demiryolu inşa edeceğiz. Bu bölgede yapacağımız tramvay ile taşıma sisteminden faydalanacak kişi sayısı yaklaşık 100 bin kişi kadardır.  Tramvay sisteminde 7 adet tramvay çalışacaktır. İlk etapta 5 Ocak 2025 tarihinde 2 adet tramvay hemşerilerimizi taşımaya başlayacak, daha sonra da üretim sürecine bağlı olarak her iki ayda bir tramvay hizmete girerek toplamda 7 tramvay bu hatta Uşaklı hemşerilerimize hizmet verecektir” dedi.

Uşak Tramvay

İlkler Şehri Uşak’ta bir ilk daha

Birçok Avrupa şehrinde otogarların şehir merkezine demiryolu ile bağlandığını söyleyen Başkan Yalım, “Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde olmayan bu özelliği biz ilk kez Uşak’a getirmiş olacağız. Çok büyük bir aksilik olmazsa 5 Ocak 2025 tarihiden itibaren Uşak halkını demiryolu vasıtasıyla yeni yapacağımız otogara taşımaya başlayacağız. Şunu da belirteyim ki; 5 Ocak 2025 tarihinden başlayacak olan tramvay ile yolcu taşıma ücreti 2025 yılının son günü 31 Aralık tarihine kadar 5 TL olacaktır” dedi.

Özkan Yalım (2)

Kıskançlık kötü sonla bitti: Doktor 6. kattan atladı Kıskançlık kötü sonla bitti: Doktor 6. kattan atladı

Başkan Yalım, bugün yayımladığı video ile Uşaklılara tramvayın ne zaman faaliyete gireceğinin müjdesini verdi.

Yalım, “Başlangıcı eski belediye binasının olduğu yerden başlayan tramvayımız, buradan valilik önüne kadar devam edecek. Daha sonra valilik önünden itibaren gidiş geliş tramvayımız en geç Ocak 2025’de vatandaşımızın hizmetine sunacağız Allah’ın izniyle. Bu alan tamamen belediyemize ait. Yani mücavir alan olarak geçiyor. Biz kendi mücavir alanımızda hafif raylı tramvayımızı kuracağız. Çevre yolu üst geçidinin olduğu yerde yani şu an beton santralinin olduğu yere yeni otogarımızı yapacağız. Böylelikle Uşaklı vatandaşımız otogara giderken ister kendi özel aracını, ister minibüsü, isterse hafif raylı tramvayı kullanacak. Biz ne söz verdiysek hepsini tek tek yapmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarıma selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım