Eskişehir 26 Haber 26.com İnternet Sitesinde yayınlanan haberin tam metni şöyle:

“9 Son bir yılda, yapay zekâ motorlarının kullanımının arttığı görülüyor. Çalışmalar hali hazırda devam ederken, Türkiye'deki vatandaşlar bu gelişen teknolojiyi daha sık kullanmaya başladı. Yapay zekânın ilham verici olanakları ve uygulama alanları, her geçen gün yeni bir heyecan ve merakla karşılanıyor.

Yapay Zekâ: Türkiye Şehirleriyle Avrupa Şehirlerini Eşleştirme

Bir sosyal medya kullanıcısı, yapay zekâ motorundan ilginç bir istekte bulundu. Bu kullanıcı, Türkiye'deki şehirlerin en çok hangi Avrupa şehirlerine benzediğini zekâ motorundan öğrenmek istedi. Yapay zekâ motoru, Ankara'yı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye, popüler tatil beldesi Muğla'yı Girit'teki Rethymno'ye benzetti. Sanayi şehri Uşak ise, Fransa'nın Lyon şehrine benzetildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Gül Uşak'ta AK Parti Grup Başkanvekili Gül Uşak'ta

Benzetmelerin Sosyal Medyada Yankı Bulması

Bilgisayarlı sinir ağlarının bu benzetmelere nasıl karar verdiği bilinmezken, yapay zekâ motorunun yanıtları sosyal medyada viral oldu. Paylaşımlar binlerce yorum ve beğeni topladı. Yapay zekânın bu ilginç benzetmeleri, kullanıcıların hem teknolojik gelişmeleri takip etme çokluğunu hem de sosyal medyada viral olma potansiyelini tekrar tekrar kanıtladı.”

Uşaklılar hiç benzetemedi

Bu haber üzerine, Uşaklı bazı vatandaşlarımıza hem Uşak’ın hem de Lyon kentinin havadan kuş bakışı fotoğraflarını gösterdik.  Uşaklılar, iki kent arasında hiç benzerlik bulamadıklarını söyledi.

Biz de takdiri https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi okurlarına bırakıyor, iki fotoğrafı karşılaştırdığımızda yapay zekânın da yanılabileceğini düşünüyoruz.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK