Son iki yılın en çok izlenen dizisi haline gelen “Dilber” dizisinde Dilber, meşhur dansını yaparken şarkısının bir yerinde “Dilber, evin barkın yok mu?” der. Uşak Belediyesi tarafından yazılan bu cezalar, Uşak’ta bulunan 13 eğlence merkezinde çalışan aralarında dilberlerinde yaklaşık 400 kişiyi işsiz bırakabilir.Gecehytı (2)Eski gümrük binalarının bulunduğu Gümrük Sokak’ta işyeri bulunan ve korkunç cezalar kesilen bazı işletme sahiplerinin de olayı yargıya taşımaya hazırlandığı öğrenildi.

Yeşil Sivaslı Gazetesi İnternet Haber Sitesi’nin eğlence merkezi sahipleri ile yaptığı görüşmelere göre bu fahiş cezalar, bundan bir ay önce Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Gümrük sokaktaki eğlence merkezlerini yakın takibe almasıyla başladı.

Kendisiyle görüştüğümüz işyeri sahipleri, olayların gelişimini bize şöyle aktardı:

“Polisler, haberimiz olmadan Gümrük Sokağa gelerek yaklaşık bir ay lık süreçte sürekli işyerlerimizi saat 04.00 den sonra açık tuttuğumuza dair tutanak tutmuşlar. Tabi bizlerin bu tutanaktan haberi yok.

Uşak Eğlence CezaSonrada bu tutanakları Uşak Belediyesi’ne teslim etmişler. Belediye Encümeni de bizlere cezaları toptan göndermeye başladı. Bir işletmeye ise 3 milyon TL civarında ceza kesilmiş. Cezalar her gün katlamalı olarak devam etti ve hiçbir tebligatta mekân sahibine yapılmadı. 18 Gün ceza kesilen bir mekana toplamda 3 Milyar 70 Milyon 964 Bin 612 TL ceza kesti. Yine başka bir eğlence merkezine ise 1 Milyar 535 Milyon 476 Bin 612 TL ceza kesildi. Eğlence mekanlarına toplamda 5 Milyar 771 Milyon 647 Bin 648 TL ceza kesildi.

Konuyu avukatlarımıza taşıdık. Avukatlar; “Yasalarda böyle bir ceza yok. Polisin size ilk cezayı yazdığında tebligatta bulunması gerekirdi. Sizlerin haberi bile olmayan tebligatlar üçer beşer bir zarfa konmuş. Bu bile tebligat yasasına aykırıdır. Böyle yasa dışı bir cezalandırma olmaz” dediler.

“CHP’li Belediye Meclis üyesine ceza bile yazılmadı”

Görüştüğümüz eğlence merkezi sahipleri, “Bölgede 14 eğlence merkezi var. Sadece 13 işletmeye fahiş para cezası yazıldı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi M.A.’ya ait eğlence merkezine ayıp olmasın diye çerez parası kadar bir ceza yazılmış.

Uşak’ta bulunan dünyanın 5. büyüğü iflasın eşiğinde Uşak’ta bulunan dünyanın 5. büyüğü iflasın eşiğinde

Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım, bize sürekli belediyeye bağış yapmamız, buraya çalışacak olan 20 taksi ihalesine girerek plaka almamız istiyordu. Çoğumuzun kabul etmediği için haksız ceza yazıldığını düşünüyoruz.

Bizde bu haksızlığı gidermek için yargıya başvuracağız” ifadesini kullandılar.

Muhabir: SALİH KILINÇ