Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisini (UBDİT’i) ziyaret etti.

Tesisin işletilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili olarak, Organize Sanayi Bölgesi ve UBDİT Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Aydın ve Sedat Korkmaz tarafından Genel Müdür’e ayrıntılı bilgi sunuldu. Bülent Özcan, tesisin tam kapasite ile çalıştırılmasına yönelik görüş ve önerilerini paylaştı.

Uşak Deri Işleme Tesisi

Ziyarette ayrıca; Akdeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Hibe Programı kapsamındaki çağrıya, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesinin faydalanabileceği projelerin üretilmesine ilişkin fikir alış verişinde bulunuldu.

Tesis 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alana sahip. 35 makine ve ekipmanla büyükbaş deri işleme alanında günde yaklaşık 20 ton büyükbaş deri işlemeye uygun. Ayrıca günlük 24 bin metreküp kapasiteli atık su arıtma tesisi bulunuyor.

Beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 hastaya umut olacak Beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 hastaya umut olacak

Muhabir: Seher ZEYBEK