Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.! Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.!

Bu yıl 70 bin öğrenci, başarılı olarak burs almaya hak kazandı. Peki, bursluluk ödemeleri ne zaman başlayacak ve ne kadar olacak?

Bursluluk Ödemeleri Ekim Ayında Başlıyor

İOKBS bursları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda yatılılık, bursluluk, sosyal yardımlar ve okul pansiyonları yönetmeliği doğrultusunda öğrencilere verilmeye başlanacak. Bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin burs ödemeleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ekim ayından itibaren başlayacak. Ödemeler her ayın 25'ine kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak ve e-Okul üzerinden de sorgulanabilecek.

Şehirlere Göre Farklılık Gösteriyor

Bursluluk ödemeleri şehirlere göre farklılık gösterebiliyor ve 12 ay boyunca düzenli olarak yapılıyor. Öğrenciler, burs miktarını ve ödeme tarihlerini e-Okul sistemi üzerinden kontrol edebilecekler.

Burs Ücretlerine Zam Beklentisi

İOKBS burs ücreti, memur maaşı katsayısına göre hesaplanıyor. Son dönemde Temmuz-Aralık ayları arasında 863 TL olarak ödenen burs miktarının, zamma tabi tutulması bekleniyor. Zam oranlarına göre burs ücretleri şöyle güncellenebilir:

  • %30 Zam: Burs ücreti 258 TL artarak 1.121 TL olacak.
  • %40 Zam: Burs ücreti 345 TL artarak 1.208 TL olacak.
  • %50 Zam: Burs ücreti 431 TL artarak 1.293 TL olacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla bu ödemeleri düzenli olarak yapmaya devam edecek. Öğrenciler ve velileri, burs miktarındaki güncellemeler ve ödeme tarihleri hakkında detaylı bilgilere e-Okul sistemi üzerinden ulaşabilirler

Kaynak: Bülten