Geride kalan beş yıl için içinin müsterih olduğunu kaydeden çakın, Çakın, aday olarak adı açıklanırsa gece gündüz çalışarak seçimi kazanacağını, açıklanmazsa işinin başına dönerek çalışmaya devam edeceğini de belirtti.

“Başka aday adayı çıkmasından memnuniyet duyarım”

Kendisine AK Parti’den Uşak belediye Başkan aday adayı çıkmamasını nasıl değerlendirdiğini soran gazeteciye cevap veren Çakın, “Uşak’ta bu konuda anketler yapıldı, temayüller yapıldı. Sonra da Genel merkezimiz 51 ilin il başkanı, milletvekillerimiz, teşkilatlar genel meclisi başkanları genel merkezimiz tarafından toplandı ve orada da bir temayül daha yapıldı.

Dün takvim açıklandı. İstanbul ve 26 ilin başkan adayları belirlendi. 15 Ocak’ta da kalan bütün iller açıklanacak. Uşak’ta bu illerden birisidir.

Biz, şahsen şehrimizi en iyi şekilde yönetecek isimlerin olmasından memnuniyet duyarız. Bundan endişe ve telaş duymayız.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ayın 15’inde “Biz Uşak’ta yolumuza Mehmet Çakın ile devam etmek istiyoruz” derse, teşkilatımızı toplar seçimi kazanır yine hizmet etmeye devam ederiz..

Şayet, Uşak Belediye Başkan adayı olarak başka bir isim açıklanırsa, aynı İstanbul örneğinde olduğu gibi aday olarak adı geçen kişiler Murat Kurum adı açıklanınca ona nasıl sarılıp tebrik etmişlerse, Başka isim açıklandığında bizde ona sarılıp Uşak’ta Ak Parti belediyeciliğinin devam etmesi için gece günüz çalışır ve seçimi kazanırız” ifadesini kullandı.

“Belediye başkanlığını çıkar için değil hizmet edebilmek için kazanmak isteriz”

Çakın, “Sayın Cumhurbaşkanımız dün; “Bizde açıklanan her isim bir sürprizdir” dedi. Bizim de bu yönde bir endişemiz yok. Zaten belediye başkanlığı br çıkar gözetip rant sağlamak için yaptığımız bir iş değil. Allaha şükürler olsun. Bütün amacımız; Atalarımızın da yasadığı bu topraklara bir eser bırakabilmek ve vatandaşa hizmet etmektir.

Biz, pandemiye, yüksek enflasyona ve depreme rağmen bu geçen 5 yılda onlarca eseri hayata geçirdik. Belediyemizin hakkını hukukunu koruduk ve 5 kuruş parasını zayi etmeden vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalıştık. Bundan dolayı da içimiz müsterih.

Eğer, 31 Mart’ta bu görev ‘tamam’ denirse, biz yine gönlümüz kaydıyla işimize geri döner, memleket için çalışmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya devam ederiz.

“Devam” derlerse de “vatana millette ve şehrimize hizmet kutsaldır” der ekibimizle gece gündüz çalışmaya devam ederiz” dedi.

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK