Uşak İl Genel Meclisi Temmuz ayı 1. Oturumu Öz Merekz Toplantı salonunda Kadir Uslu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonunda Uşak Turizm ve Kültür Müdürü Sabri Ceylan, gündem dışı söz alarak, Uşak İl Genel Meclisi üyelerine müdürlüğünce yürütülen “Uşak Kültür Rotası” projesini tanıttı.

Sabri (1)

Ceylan; “Uşak Kültür Rotası, Sayın Valimizin destekleriyle oluşturulmuş bir projedir. Bu projenin temel amacı; Uşak köylerinde yaşayan çocuklarımızın, Uşak kültürü tanıtımı açısından şehirde yaşayan çocuklardan farkının olmamasını sağlamaktır.

En azından temel noktalarda, bir tiyatro nedir? Bir sinema ortamı nasıldır? Bunlardan haberdar olması ve köylerde yaşamın sürdürülmesi için köylerin ideal hale getirilmesini amaçlıyoruz.

Sabri (3)

Bakanlığımızın bize tahsis ettiği ve şimdiye kadar şehir merkezinde dolaşan gezici otobüsümüzü artık köy köy dolaştırıyoruz. Aracımızda yaklaşık 7 bin kitabı düzenli aralıklarla köylerimizde gezdiriyoruz” bilgisini verdi.

Uşak DKMP Müdürlüğü hayvan bakımevlerini denetledi Uşak DKMP Müdürlüğü hayvan bakımevlerini denetledi

Sabri (4)

Ceylan, Uşak Kültür Rotası etkinlikleri kapsamında; “Uşak tanıtım gezileri yıl boyunca devam edecek. Proje kapsamında; Ulubey Kanyonları, Blaundos Antik Kenti, İnay Hanı, Cam Teras, Taşyaran Vadisi, Clandıras Köprüsü, Sebaste Antik Kenti, Evrenli Parkı, Eşme Mesatimmolos ve Kilimevi, Takmak Müze Evi, Uşşak Arkeoloji Müzesi, Uşak Atatürk Evi, Ulu Camii, Burma Cami, Dokuyan Eller ve Dokur evi, Tarihi Uşşak Evleri, İskender Pala Halk Kütüphanesi destinasyonlarında gezi ve tanıtım etkinlikleri de düzenliyoruz” dedi.

Sabri (5)

Muhabir: SALİH KILINÇ