Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uşak il binası önünde düzenlenen törende, Pençe Kilit Harekat bölgesinde gerçekleşen hain terör saldırılarında şehit düşen 12 asker için saygı duruşunda bulundu. Yazgan, şehitlerin ailelerine başsağlığı dilerken, teröre ve terör örgütü PKK'ya lanet okudu.

Yazgan, "Değerli basın mensupları, 22-23 Aralık 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberlerle sarsıldık. Pençe Kilit Harekat bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük. Bugün, gencecik vatan evlatlarını toprağa verdiğimiz hain terör saldırılarına, bu insanlık dışı saldırıların yol açtığı onarılmaz acılara ARTIK YETER demek için buradayız." dedi.

Yazgan, şehitlerin isimlerini tek tek anarak, her birinin ayrı bir kahramanlık hikayesine sahip olduğunu ve ailelerinin acılarını paylaştıklarını ifade etti. Ayrıca, terörü, PKK'yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetleyerek şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralanan askerlere şifa diledi.

075Cd55E 910F 4E88 B968 E16621F09Cab

Askerlerimizin can güvenliği ve sağlıkları bizler için her şeyden önceliklidir diyen Yazgan, "Bu sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmek için mücadelemize devam edeceğiz. Her şeyden önce üç günlük milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için üç gün yas ilan edenler, bayrakları yarıya indirenler oralı olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi, yası milletimiz kendi ilan etti. Terörden medet umanlara, terörden beslenenlere, milletin acılarını siyasetine malzeme eden kötülüğe artık yeter diyoruz.

Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene artık yeter diyoruz.

Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız. Artık yeter!" diyerek sözlerini noktaladı.

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

4Ea9F5D0 6F01 49A5 9950 568Bbf2Bc1Bb

Muhabir: Seher ZEYBEK