CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, CHP Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz ve partililerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, basın açıklamasını Ayşe Ayaz yaptı. Ayaz, açıklamasında şunları dile getirdi: "Bugün, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, 81 il ve 973 ilçede alanlarda eş zamanlı basın açıklaması yapıyoruz. Şiddet nedeniyle yaşamını yitiren tüm kız kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz. Akp Hükümeti'nin yönettiği ülkemizde her gün en az iki kadın katlediliyor. Kadın cinayetlerini sadece 'sayı' olarak değerlendiren iktidar, çarpıttığı verilerle şiddetin azaldığını iddia ediyor. Hayattan koparılanın bir evlat, bir anne, bir abla, bir kardeş, bir arkadaş, bir dost olduğu gerçeği yok sayılıyor. Cinayetlerin üzeri 'şüpheli kadın ölümü' denilerek kapatılmak isteniyor. Akp, kadına yönelik şiddeti önlemek adına hayata geçirdiği politikalarda 'mış' gibi yapmaya devam ediyor. Kadın cinayetleri sistematik bir artış gösterdi. 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenirken, bu yıl 10 ayda 194’ü şüpheli olmak üzere en az 447 kadın öldürüldü. Bir kez daha haykırıyoruz: şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturma vardır. Kadın cinayetleri politiktir." dedi.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

CHP'li belediyelerin "Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi"ni paylaştığını belirten Ayaz, "CHP'li Belediyeler çalışma hayatında şiddeti önleme adına önemli adımlar atacak. İstanbul Sözleşmesi'nin yanı sıra uluslararası sözleşmelere uygun politikalar izleyeceklerini açıkladılar. 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik bir artış gösterdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, bu yıl 10 ayda 194’ü şüpheli olmak üzere en az 447 kadın öldürüldü. Bir kez daha haykırıyoruz: şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturma vardır. Kadın cinayetleri politiktir. "

Ayşe Ayaz, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: "Biz kadınlar vardık, varız ve var olacağız. Çok kararlıyız. 63 yıl önce çırpılan kelebeklerin kanatları bugün daha güçlü çırpılıyor! Önümüzde durmaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecek."

Muhabir: Seher ZEYBEK