CHP Uşak İl başkanı sevinç Soyeryyazgan, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur dümen, bugün parti il binasında bir basın açıklaması düzenlediler.

İl Başkanı Yazgan, “Biz, CHP Uşak İl Örgütü ve Milletvekili oalrak Uşak Belediye Başkan adaylığı için yapılan bir ankete başta Durmuş Yılmaz olmak üzere herhangi bir isim önermedik. CHP’li belediye başkanların olduğu yerde memnuniyet anketi, olmadığı yerlerde normal anket düzenlendi. Bu hafta sonunda anket sonuçlarına göre, Uşak ve diğer illerin adayları açıklanacak.

Biz, örgüt olarak ön seçim talebimizi tekrar tekrar ilettik. Umarım bu hafta sonu Uşak için parti meclisinden ön seçim kararı çıkacak” dedi.

CHP Genel Merkezinin haberi olmadan il başkanı ve milletvekili olarak hiç kimse ile adaylık konusunda bir görüşme yapmadıklarını kaydeden CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, “ Genel Merkez önermediği sürece hiç kimseyi önerme gibi bir şansımız yoktur.

Bu partinin birbirinden değerli dört Uşak Belediye Başkan Aday adayı vardır.

Birincisi; Üç dönem milletvekilliği yapmış bu partinin gururu Özkan Yalım’dır.

İkincisi; TEMA’da yıllardır çalışan çevreci Akademisyen Prof. Dr. Barış Metin’dir

Üçüncüsü, Uşak Mimarlar Odası başkanı Mimar Çağlar Samancı, dürüstlüğü ile bilinen bir insandır.

Dördüncüsü; Dr. Ali Ercan yıllarca Radyoloji bölümünde Uşak halkına hizmet etmiş bir insandır.  Birbirinden kıymetli 4aday adayımız vardır.

Sosyal medyada ve bazı haberlerde bu süreci beceremediğimiz yönünde haberler yayılmaktadır.

Uşak’ta bir anket yapılmıştır. Bu ankette bize sorulmadan Özkan Yalım ve Durmuş Yılmaz isimleri yer almıştır. Bu anketten haberimiz olmadığını ve Uşak’ta sandık istediğimizi genel Başkanımıza bizzat illetim.

Süreçle ilgili İl, ilçe örgütleri ve milletvekilleri olarak bizim bir dâhilimiz yoktur. biz ön seçim istiyoruz” dedi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Chhhp (2)

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK