Uşak Müftülüğü sosyal medya sayfasında yayınlanan bir vaazında; “"Bir Müslümanı öldürmenin bir dünyada ve bir de ahirette cezası var. Bizim bugünkü yaşadığımız ortamda laik hukuk sistemi diyorlar. Avrupa’dan derlenmiş vahşi hukuk kaynağının bir ürünü. Medeni Avrupa’yı görüyoruz, çoluk çocuk ve masum demeden herkesi öldürüyor" diyen Uşak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Dr. Nihat Tosun hakkında, CHP Uşak İl Örgütü tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Uşak Adliyesine giden CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan, CHP Uşak İl Yönetimi ve üyeleri, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduktan sonra bir basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan, “Bugün burada vaaz verirken laikliğe ve çağdaş hukuk sistemine dil uzatan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Bin bir güçlük içerisinde bize Cumhuriyeti armağan eden, yaptığı devrimlerle bizim çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmamız için hayatını adayan Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm Milli kahramanlarımıza layık bir gençlik yetiştirmesi gereken bu şahıs ne yazık ki Uşak Üniversitesi’nde öğretim görevlisidir.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Buradan Uşak Üniversitesi Rektörüne de görevini yapmak üzere çağrıda bulunuyorum.

Atatürk Devrimleri sahipsiz değildir. Canımız pahasına sahip çıkacağız. Biz, bu vatanı kolay kazanmadık. Hem içerideki hem dışarıdaki düşmanla mücadele edildi. Anadolu parsel parsel paylaşıldı. Atatürk ve Milli Mücadele kahramanları olmasaydı bugün emperyalist güçlerin boyunduruğu altında olacaktık.

Filistin’de zulüm var. Dünya olanları sadece seyrediyor. Kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden insanlar öldürülüyor. 100 yıl önce “Bayrağımız inmesin, ezan sesi kesilmesin” diye Atatürk gibi bir kahraman emperyalist güçlere “Dur” dedi. Dünyaya meydan okudu. Bizim atalarımız bu vatanı kolay kazanmadı.

O yüzden Cumhuriyetimizin 100. Yılında bize Cumhuriyeti ve devrimleri armağan eden Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Sizlerin huzurunda laikliğe çağdaş hukuk sistemine dil uzatanları bir kez daha şiddetle kınıyorum.

Yaşasın bağımsız laik Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK