Genç Çivril Gazetesi’nin haberine göre; Muhtarlar CHP belediye meclis üyesi İhsan Caran’ın telefonla kendilerine ulaştığını ve Uşak’a yakınlık konusunda daha avantajlı olduklarını belirterek “bağlanırsak daha iyi olmaz mı” dediğini ifade etti.

Çivril Belediyesinin bugüne kadar mahallelerine yaptığı hizmet ve yatırımlarda sorun yaşamadıklarını belirten Cabar Mahalle muhtarı Besim Yaşar ve Karalar Mahalle muhtarı Aslan Kaya “seçimlerin üzerinden daha henüz çok kısa bir süre geçti. Yapılması gerekenler var, bizim talep ettiğimiz hizmetler var. Bunlar henüz yapılmaya başlanmadı diye ayrılmak gibi bir talep ya da düşüncemiz olamaz. CHP Belediye Meclis Üyesi İhsan Caran bizlere telefonla ulaştığında Uşak’a yakın olduğumuzdan bahsederek bağlanma konusunu gündeme getirdi” dedi.

Çi̇vrlli̇ Muht 1

Uşak KYK Kız Yurdunda Sahte Polis Paniği Uşak KYK Kız Yurdunda Sahte Polis Paniği

Cabar Mahallesinin Uşak’a fiziki olarak daha yakın olduğunun doğru olduğunu belirten Cabar Mahalle Muhtarı Besim Yaşar “Cabar Uşak’a Denizli’den daha yakın. Bu yakınlık bağlanmayı gerektirmez. Bağlanma olayı sadece muhtar olarak bizim karar vereceğimiz bir konu da değil. Büyükşehir yasasından dolayı köy halkının yaşadığı zorluklar var ancak biz Cabar Mahallesi olarak Çivril Belediyemiz ve Denizli Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinden memnunuz” dedi.

Karalar ,Mahalle Muhtarı Aslan Kaya’da köyünün Uşak ile sınır köy olduğunu belirterek “Karalar  Uşak sınırında, tarlalarımız Uşak’ın Ağaçbeyli köyü ile iç içe. Ama bizim Denizli ve Çivril’den ayrılmak gibi bir isteğimiz düşüncemiz yok. Denizli’ye uzak olsak da Çivril belediyesinin ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnunuz. Bizim en büyük sorunumu bir çok kırsal yerleşim yerinin yaşadığı Büyükşehir yasalarından doğan zorluklar. Büyükşehir yasasında iyileştirmeye gidilse hiç kimsenin bir sorunu kalmaz.” dedi.

Uşak’a bağlanma konusunda Ankara’nın bir tasarrufu olması durumunda halk oylaması yapılması gerektiğini belirten Cabar mahalle muhtarı Besim Yaşar “ bağlanma konusu Ankara’dan gelse belki farklı olurdu. Halk farklı düşünebilirdi bilemiyorum bu bağlanma konusunda muhtarlar kendi başlarına karar alma yetkileri yok. Ama yapılacak halk oylamasında Ankara’dan gelmesi durumunda farklı düşünülebilirdi” dedi.

Kaynak: BÜLTEN