Oyuncu yönetmen, yapımcı, her ne kadar kayıtlara “Alman vatandaşı bir sinema oyuncusu olarak geçse de Banaz İlçesine bağlı Bahadır köyünde doğdu. Ailesi de Bahadır köyünden. Bu Uşak ve Türkiye’nin medarı iftiharı olan oyuncuyu tanıdınız mı?

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek

Türk kökenli Alman oyuncu 1972'de Uşak'ta dünyaya geldi.Kendisi gibi oyuncu olan kardeşi Tekin Kurtuluş ile birlikte Almanya'nın Salzgitter kentinde büyüdü. 1989'da ilk tiyatro çalışmalarını okul tiyatrosunda yaptı. 1991 yılında mezun olduktan sonra amatör olarak tiyatro çalışmalarını sürdürdü. 1993 yılında profesyonelliğe geçerek Braunschweig Devlet Tiyatrosu'nda oynamaya başladı.

Mehmet Kurtuluş2

1995 yılında sinema kenti Hamburg'a giderek daha büyük bir tiyatroda Komödie am WinterhuderFährhaus isimli komedide rol aldı. O dönemde ünlü Alman oyuncu EvelynHamann tarafından keşfedilerek Episode isimli televizyon dizisinde oynadı. 1998 yılında Hamburg'un özel tiyatrosu olan Hamburger Kammerspiele de oynarken Türk kökenli Alman yönetmen Fatih Akın ile tanıştı. Fatih Akın ona Kısa ve Acısız filminde başrol verdi.

Daha sonra Fatih Akın'ın Temömuz'da, Duvara Karşı filmlerinde de rol aldı.Kurtuluş, 2007 yılında, Osman Sınav’ın yönettiği "Pars; Kiraz Operasyonu" adlı film sayesinde Türk izleyicilerle de buluştu. 2007 yılına kadar 20 kadar filmde oynadı. 2007 yılında Alman oyuncu DésiréeNosbusch ile evlendi.  

“Big Game” filminde dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Samuel L. Jackson’la kamera karşısına geçti.

Bu dünyanın tanıdığı en yazık ki Uşak’ta neredeyse hiç tanınmayan oyuncu hemşerimiz Mehmet Kurtuluş’tur.

Kaynak: Bülten