Türkiye Cumhuriyeti Merkez Başkanı ilk kadın başkanı olan Hafize Gaye Erkan’ın istifasının ardından bankanın başına Durmuş Yılmaz’dan sonra ikinci bir Uşaklı geçti.

Halen Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olan Uşak’ın Karahallı ilçesinden Fatih Karahan (42)’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Merkez Başkanı olarak atandı.

Uşak’ta Kanyon Kolejlerinin sahibi olarak tanınan Prof. Dr. Servet Karhan’ın oğlu ve yine Karahallı ilçesinden olan T.C. Washington Büyük Elçisi Murat Mercan’ın yeğeni

Fatih Karahan-1

MERKEZ BANKASI BAŞKANILIĞI YAPAN İKİNCİ İSİM OLDU

Olan Fatih Karahan, Merkez Bankası başkanı olarak atandığı takdirde Uşak’tan bu göreve gelen ikinci isim oldu..

Uşak’tan bu göreve ilk seçilen isim Eşme İlçesine bağlı Karacaömerli köyünden Durmuş Yılmaz (77) olmuştu.

Yılmaz, 18 Nisan 2006 - 18 Nisan 2011 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Daha sonra 7 Haziran 2015 - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında da MHP'den 25. Dönem Uşak Milletvekili oldu.

2017 senesinin Ekim ayında, Meral Akşener'in yeni partisi İyi Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı ve buradan da istifa etti.

Fatih Karahan2

FATİH KARAHAN KİMDİR?

Uşak’ın Karahallı ilçesinden olan Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir’de doğdu. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu.

Karahan, 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi dalında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Aynı yıl, New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak iş hayatına atıldı.

Aynı kurumda 2022 yılına kadar İşgücü Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve Para Politikası danışmanlığı görevlerinde bulundu.

.Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Baş Ekonomist görevine atandı. Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

Muhabir: Salih KILINÇ