Birçok yemeğe lezzet katan soğan ve sarımsak, elde kalan kokusuyla rahatsız edici olabilir. Ancak, elinizi ne kadar yıkarsanız yıkayın eğer soğan kokusundan kurtulamıyorsanız, bu basit yöntemi deneyebilirsiniz.

Kokuya Sebep Olan Şey: Bu durum sadece soğan ve sarımsak için de geçerli değil. Bazı gıdalar soyulduklarında moleküller saldıkları için kokusu her yere siniyor.

Uşak’ta 13 katlı binaların camlarına kadın eli değdi Uşak’ta 13 katlı binaların camlarına kadın eli değdi

Su İşi Daha Kötü Bir Hâle Getiriyor: Aslında elinizi suya sokmak işleri daha kötü bir hâle getirebilir. Çünkü su moleküllerle etkileşime girip kokunun daha da keskinleşmesine neden olur.

Paslanmaz Çelik Çözüm: Soğan, sarımsak ve balık gibi rahatsız edici kokulardan arınmak için en etkili yöntem, ellerinizi paslanmaz çelikten yapılmış bir tencere, tava, çatal, bıçak veya fırın tepsisine sürmek. Paslanmaz çelikten yapılan bu mutfak malzemeleri, kurtulamadığınız kokuları arındırmakta en etkili yöntemlerden biri olarak biliniyor.

Paslanmaz Çelik Sabun: Hatta bu yöntem o kadar etkili ki, bazı girişimciler paslanmaz çelikten sabun bile üretti. Bu sabunlar, elde kalan kokuları gidermede oldukça etkili olabilir.

Eğer soğan ve sarımsak kokusundan kurtulmak için etkili bir yöntem arıyorsanız, paslanmaz çelikten yapılmış mutfak eşyalarını kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi