Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Şanlıurfa'nın siyasi arenadaki önemli isimlerinden biri olan Özcan'ın hayatı ve siyasi kariyeri dikkat çekiyor.

1964 yılında Şanlıurfa'da doğan Halil Özcan, Suudi Arabistan Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümü'nden mezun oldu. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir bölümünde yüksek lisansını tamamlayan ve Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde doktorasını tamamlayan Özcan, Harran Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kültürel projeye imza atan Halil Özcan, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak seçildi. Aynı zamanda 24. Dönemden itibaren Türkiye-Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı'nı yürüttü.

Narin’in adı çocuk parkında yaşatılacak Narin’in adı çocuk parkında yaşatılacak

Özcan, bir süredir böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da tedavi görüyordu. Yaşamını yitiren Özcan'ın cenazesi, yarın TBMM'de düzenlenecek törenin ardından Şanlıurfa'da defnedilecek.

Çok iyi Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Halil Özcan, evli ve 6 çocuk babasıydı. Şanlıurfa ve Türkiye siyasetine önemli katkılarda bulunan Özcan'ın vefatı, siyasi camiada büyük bir üzüntüye neden oldu.

Editör: Seher ZEYBEK