Türk futbolunun iki devi Galatasaray ile Fenerbahçe, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenecek olan Süper Kupa Finali'nde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle sahaya çıkmadı.

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında planlanan maç, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında Türk milli sembollerinin sergilenmesi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle ertelendi. Suudi yönetiminin, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk pankartı, tişörtü ve 'Yurtta sulh cihanda sulh' pankartı kullanmasına ve İstiklal Marşı'nı okumasına izin vermemesi üzerine, her iki takım da maça çıkmama kararı aldı. İki kulüp, taleplerinin karşılanmaması durumunda maça çıkmama kararıyla birlikte Suudi Arabistan'dan Türkiye’ye dönüş yaptı.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ortak açıklamasında, "Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, "İstiklal Marşı ile ilgili taahhütname var. Suudiler bu taahhütnameye uymak zorunda." açıklamasıyla, yaşanan anlaşmazlığın temel nedenini belirtti.

Yaşanan kriz, başta Türkiye olmak üzere dünyada da yankı bulurken, iki ezeli rakip tek yürek oldu. Maça çıkmadan Türkiye’ye dönen iki takımı Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda coşkuyla karşıladılar.

(ECE YILDIRIM / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK