Sporseverlerin heyecanla beklediği Turkcell Süper Kupa Finali, Türkiye'nin iki büyük futbol kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek.

Maçın hakemliğini Abdülkadir Bitigen üstlenecek. Yardımcılıklarını ise Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Dördüncü hakemlik görevini ise Volkan Bayarslan üstlenecek.

İki takım arasında son lig mücadelesi golsüz beraberlikle sona ermişti. Şimdi ise Turkcell Süper Kupa Finali'nde galip gelecek takım, 17. Süper Kupa'yı müzesine götürecek.

Gsfb

Paris'te  Madalya Kazanan Milli Sporcu Nazmiye Muratlı, Hatay’da Coşkuyla Karşılandı Paris'te Madalya Kazanan Milli Sporcu Nazmiye Muratlı, Hatay’da Coşkuyla Karşılandı

Hazırlıklar Tamamlandı Galatasaray Seyahate Çıktı

Galatasaray Futbol Takımı, Fenerbahçe ile oynayacakları kupa finali öncesinde hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde tamamladı. Dinamik ısınma ve taktik çalışmaların yer aldığı antrenmanı teknik direktör Okan Buruk yönetti. Takım, antrenmanın ardından Riyad'a hareket etti.

Galatasaray'ın geniş oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor: Fernando Muslera, Eyüp Aydın, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Günay Güvenç, Mateus Tete, Halil Dervişoğlu, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Jankat Yılmaz, Barış Alper Yılmaz, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman, Efe Akman, Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele, Sacha Boey, Cedric Bakambu.

Galatasaray'ın Üstünlüğü: Son 10 derbide Galatasaray, Fenerbahçe karşısında üstünlük kurdu. Süper Lig'de oynanan müsabakalarda Galatasaray 4 galibiyet alırken, 2 kez Fenerbahçe kazandı. Dört maç ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray, bu mücadelelerde attığı 12 gole karşılık kalesinde sadece 6 gol gördü.,

Mücadele ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Mücadele, 29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park'ta gerçekleşecek ve saat 20.45'te başlayacak. Heyecan dolu maç, canlı olarak ATV kanalından izlenebilecek.

Galatasaray'ın Savunma Başarısı: Bu sezon Trendyol Süper Lig'de en iyi savunma performansını gösteren Galatasaray, çıktığı 17 maçta sadece 9 gol yedi. Kalesini gole kapatarak, 10 maçta rakiplerine gol şansı tanımayan "Cimbom," en az gol yiyen takım olarak dikkat çekiyor. Bu performansıyla Galatasaray, ligin en iyi savunma yapan takımı olarak öne çıkıyor.

Editör: Seher ZEYBEK