10 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek olan sergi, Uşak'ta dokunan nadide eser halıları, kullanılan malzemeler, ipler ve canlı halı dokuma gösterisiyle dikkat çekiyor.

Serginin açılışında Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşaklı yazar İlkay Talu ve Sadık Uşaklıgil'in kaleminden çıkan "Geçmişten Günümüze Uşak Halısı" kitabının lansmanını gerçekleştirdi. Başkan Çakın, açılış konuşmasında, "Bugün lansmanını yapmış olduğumuz kitabımızın yazarlarına teşekkür ederim. Gelecek nesillere miras bırakmayı hedeflediğimiz kitabımızın lansmanına hoş geldiniz. Bakmaya doyamadığımız Uşak halılarımız var sergide. Yaklaşık 140 yıllık nadide bir Uşak halısı duruyor. Uşak halıları dünya genelinde müzelerde sergileniyor, mutluluk duyuyoruz," dedi.

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Yazar İlkay Talu, kitabın hazırlanmasına katkı sağlayanlara teşekkür ederken, "Sadece kitabı yazmakla olmuyor, halının yapılması lazım o süreçleri de bilmek lazım o bilgi de ancak halıları yapan, ilmek ilmek işleyenleri görmekle mümkün," şeklinde konuştu.

Sanatçı Devrim Erbil ise Uşaklı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Uşak halısı adı altında tüm dünyada tanınan bir model ortaya çıktı," ifadelerini kullandı. Sergiye katkı sağlayanlara teşekkür eden Başkan Çakın, plaket takdimiyle desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Uşak halkı, bu özel sergiyle geçmişten günümüze uzanan zengin halı kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor.

Muhabir: Seher ZEYBEK