Bu yıl 36.sı gerçekleştirilecek Geleneksel Sivaslı Çilek Festivali 2024 yılı tasarruf tedbirleri kapsamında yapılmayacak. Ülkemiz genelinde birçok festival 2024 yılı tasarruf tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından maddi desteklenmeyince iptal edilmek zorunda kaldı. 5, 6, 7 Temmuz tarihlerinde 36’ncısı düzenlenmesi planlanan Geleneksel Sivaslı Çilek Festivali de tasarruf tedbirlerine takıldı.      

Çilek Festivali-1

Sivaslı İlçemizde DEPREM Meydana Geldi Sivaslı İlçemizde DEPREM Meydana Geldi

Daha önce pandemi döneminde 2020 ve 2021 yıllarında 2 kere yapılmayan festival, bu sene tasarruf tedbirleri kapsamında 3. Kez yapılmayacak. Bu yıl Uşak’ta iptal edilen festivaller arasında 17’inci kez düzenlenmesi planlanan Uşak Bulgaz Dağı Yörük Şenliği de yer alıyor.

Belediyelerin insiyatif alarak ve sponsor ile hayata geçireceği festivaller arasında;

Uşak Belediyesi tarafından 19, 20, 21 Temmuz tarihlerinde Tarhana Festivali yapılacak.

23, 24, 25 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür Ve Sanat Festivali yapılacak. 

28, 29, 30 Haziran tarihleri arasında Banaz’a bağlı Kızılcasöğüt Belediyesi’nin düzenlediği Kızılcasöğüt Sarıçam Yaz Şenlikleri yapılacak.

Bahri Azatçam (1)-1

Görüştüğümüz Sivaslı Belediye Başkanı Bahri Azatçam, Sivaslı Çilek Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bahri Azatçam, “Bu sene tedbirler kapsamında festivallerin sponsor ile yapılması gerekiyor. Şu anda bizim sponsorumuz yok. Belediyenin bütçesinin içinden çıkılamıyor. Bildiğiniz gibi belediyemiz borçlu bir belediye. Borcumuzu 46 milyon TL olarak açıklamıştık. Bu sene böyle olacak ama seneye inşallah daha kapsamlı bir şekilde festivalimizi yapacağız. Güzel planlarımız var hayata geçireceğiz en kısa sürede. Sadece bizim festivalimiz değil, ülkemiz genelinde birçok festival tedbirler kapsamında iptal edildi. Yapılacak festivaller ise bakanlık destekli ve belediyelerin bütçelerinden değil sadece sponsor desteği ile yapılacak." dedi. 

Muhabir: Ece Yıldırım