İşte Sevgili Aşçı’nın bu konudaki araştırması:
Bu mevzu Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emine Gedi Hanımın ,Germiyan Beyi II.Yakub Külliyesine Ait Taş Vakfiye ve Vakfedilmiş Mülklerin Ad ve Bulundukları Yer Açısından Değerlendirilmesi isimli makalesinde hakkıyla etüd edilmiştir. Meraklıların arayıp bulmasını tavsiye ederim. Yada ben link vereyim:
https://avys.omu.edu.tr/.../germiyano%C4%9Fullar%C4%B1...
Kütahya'da bulunan Germiyanoğlu II. Yakup Külliyesine ait Taş Vakıf Kitabesi;
7.Satır Tercümesi;İçerden ve daşradan ne ki ana taalluk varsa ve Bayezıd Han oğlu Sultan Mehmed Hüdavendigar bunları kabul dutup nişan verdi ve Arslanabayı satun
8.Satır Tercümesi; aldım.Arslanaba oğlanlarından Kurt köyün dahi satun aldum. Kurt oğlanlarından ve Çebni ve Pınarbaşın satun aldum. Has Danişmend'den Gedüz'de
9.Satır Tercümesi;Ilıca suyu satun aldum. Haddile çeltik arkıyla Hüseyin Bey oğlundan Armut ilini satun aldum.
Arslan-aba adı Aslanapa şekline dönüşerek halen Kütahya iline bağlı ilçe merkezinin adı olarak kullanılmaktadır.
Vakfiyede zikredilen Kurt Köyü için ; F. Nafiz Uzluk'un 1969'daki makalesinde "Uşak'a bağlı Kürt köy olmalıdır" demektedir.
Pınarbaşı köyü; Gireği nahiyesindeki Pınarbaşı köyü olmayıp, Kurtköy ve (Çepni) Çetme ile yan yana komşu olan Altıntaş nahiyesinin doğusunda bulunan Pınarbaşı köyüdür.
Kurtköy şu an ki Altıntaş ilçe merkezi ortada olmak üzere Kuzeybatısında Çetme, günümüzde ''Yenimahalle" adı ile Altıntaş ilçesine bağlı bir mahalledir.