Sosyal medyada akımlara başrol olan Dubai çikolatası gündemden düşmüyor. Hem yerel hem de uluslararası pazarda kendine sağlam bir yer edinen Dubai çikolatası, gastronomi dünyasına da bir yenilik getirdi. Hem evde yapım videoları hem de fenomen kişilerin çikolatayı yerken ki görüntüleri izlenme rekorları kırıyor. Dubai çikolatası, sadece tadıyla değil, aynı zamanda estetik görüntüsüyle de öne çıkıyor.

Dubai Çikolatası (1)

Geleneksel çikolata kalıplarının dışında, lüks ambalajları ve şatafatlı sunumlarıyla dikkat çeken bu ürünler, özellikle sosyal medya fenomenlerinin paylaşımlarıyla daha geniş kitlelere ulaştı. Parlak altın detayları, zarif kutular ve yaratıcı şekiller, çikolatanın bir sanat eseri gibi görünmesini sağlıyor. Dubai çikolatası çılgınlığı çığ gibi büyüyor. Bulabilen vatandaşlar satın alarak merakını gidermeye çalışırken, kimisi ise kullanılan malzemeleri alarak çikolatayı evde kendisi yapmak istiyor.

Dubai Çikolatası Tarifi

İşte evde Dubai çikolatası yapmanın püf noktaları:

Malzemeler:

200 gram sütlü çikolata (tercihen kaliteli bir marka)

100 gram kadayıf (ince çekilmiş, kızartılmış)

Tespihin fiyatı dudak uçuklattı.! Tespihin fiyatı dudak uçuklattı.!

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı fıstık ezmesi (tercihen tahinle karıştırılmış)

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya özütü

İri dövülmüş Antep fıstığı (süslemek için)

Yapılışı:

Tereyağını bir tavada eritip, üzerine ince çekilmiş kadayıfı ekleyin. Kadayıfı altın sarısı olana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan kadayıfı bir kenara alıp soğumaya bırakın.

Fıstık ezmesini bir kasede pudra şekeri ve vanilya özütü ile iyice karıştırın. Dilerseniz, daha otantik bir tat için bir miktar tahin ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı kenara ayırın.

Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin (çikolatayı küçük parçalara bölüp, bir kaseye alın; bu kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirerek çikolatayı karıştırın).

Erimiş çikolatanın yarısını silikon kalıplara dökün (buz kalıpları da kullanabilirsiniz). Kalıpların altını kaplayacak şekilde çikolatayı yaydıktan sonra buzdolabında 10 dakika donmaya bırakın.

Donmuş çikolatanın üzerine önce kavrulmuş kadayıftan bir kat ekleyin. Kadayıfın üzerine hazırladığınız fıstık ezmesi karışımını koyun. Üst katmana tekrar kavrulmuş kadayıf ekleyin.

Kalan erimiş çikolatayı kadayıf ve fıstık ezmesinin üzerine dökün ve kalıpları tamamen doldurun. Üstüne isteğe bağlı olarak dövülmüş Antep fıstığı serpiştirin. Kalıpları buzdolabında en az 1 saat boyunca bekletin, çikolatanın tamamen donduğundan emin olun.

Donmuş çikolataları kalıplardan çıkarın ve oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra servis yapın.

İpuçları:

Kadayıfın çıtır kalması için çikolatayı sıcakken dökmemeye dikkat edin, çikolatanın biraz ılık olması çıtır dokuyu koruyacaktır.

Orijinal tarifte olduğu gibi tahin kullanmak isterseniz, fıstık ezmesi karışımına 1-2 yemek kaşığı tahin ekleyebilirsiniz. Bu, çikolataya ekstra bir lezzet katacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi