AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak’a yapılacak olan 250 yataklı 2. Basmak devlet hastanesi, Uşak’ın içme suyuna çözüm olması beklenen Gökkaya Barajı ve Uşak Ulubey ve Eşme yolunun yılın son çeyreğinde başlaması için takipçisi olacaklarının mesajını verdi.

Katıldığı Uşak 2023 Yılı 3. Dönem İl koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Güneş, Uşak’la ilgili önemli projeler hakkında şu bilgileri verdi:

Bütçeye 6 Şubat Depremi yüzünden 1 trilyon 300 milyar TL fazladan yük geldi

“Son 20 yılda, belediye, sağlık, eğitim, gençlik, spor birçok konuda çok büyük hizmetler yapıldı. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremde 50 bini aşkın kardeşimiz rahmetli oldu. 600 bini aşkın bina yıkıldı. Büyük maddi kayıplara uğradık. Yaklaşık 100 milyar Dolar’ın üzerinde bir maliyet ortaya çıktı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi olarak 2024 yılı bütçesi hazırlıklarına başladık. Son bir yılda bütçe harcamalarına sadece depremden dolayı 1 trilyon 300 milyar TL fazladan ek geldi.

“Uşak’a Sağlık Bakanlığı bütçesinden 250 yataklı devlet hastanesi yapılıyor

Tabi ki devletimiz, bütün Türkiye’ye hizmet etmek için çaba sarf etmekte. Ama depremden zarar gören illerimize öncelik vermek zorunda. Her ne kadar yapılan yatırımların devam etmesi ve yeni yatırımların yapılmaması konusunda bir fikir birliği varsa da bizim hedefimiz, yılın dördüncü bölümünde Uşak’a 250 yataklı 2. basmak bir devlet hastanesi yapılmasıdır. Uşak’ta her ne kadar çok iyi çalışan 700 yataklı bir eğitim araştırma hastanesi varsa da vatandaşın 2 basamaklı bir devlet hastanesi talebini Sayın Valimiz ve sayın Sağlık Müdürümüzle birlikte değerlendirdik.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Depreme dayanıksız olduğu için Dörtyol’da bulunan eski devlet hastanesi binalarını tamamen yıkıyoruz. Şimdi buraya Sağlık bakanlığının 2024 yılı bütçesinde 250 yataklı bir hastane yapılması için takip ediyoruz.

Gökkaya Barajı Uşak’ın içme suyu ihtiyacını karşılayacak

Diğer taraftan bizim için çok önemli olan Uşak’ın içme suyu projesi Gökkaya Barajı’nın yapımı var. Bunun da maliyeti tahminen 2 milyar TL’nin üzerinde. Gökkaya Barajı da bizim öncelikli projemiz.

Diğer taraftan ilimizin, ilçemizin değişik talepleri var. Zamanla bunların hepsini yerine getireceğiz. Deprem nedeniyle Üniversitede ve Milli Eğitim Müdürlüğünde meydana gelen bir takım eksiklerimizi hesaba katmazsak, ilimiz diğer illere göre çok mesafe kat etmiş, hatta bir takım avantajlar elde etmiştir.

Uşak Ulubey yolu kaliteli olmadığı için yeniden ihale edildi

Sıkıntı yaşadığımız bir diğer konu yollar konusudur. Bize en çok sıkıntı iletilen, Uşak-Ulubey ve Eşme ilçe yollarıdır. Bu yolların daha önce ihalesi yapılmış, ancak yol istenen vasıflarda olmadığı için tekrar ihale yapılmıştır. Yol şimdi yeniden yapılıyor. Yapımı zaman aldığı için vatandaş sıkıntı yaşamıştır.

Konuyu Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın İl başkanımızla Sayın Bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Depremin yarattığı zor şartlara rağmen sağ olsunlar, “Para bizim için önemli değil. Ne gerekiyorsa yapılsın” dediler. Ancak firmaların belli bir gücü var. Bizim istediğimiz nitelikte ve kalitede o gayreti görüyoruz. Konunun takipçisiyiz.

Biz, ilimizin eksik hizmetlerini fark etmişiz ve giderilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK