CHP Mersin Tarsus İlçesi Belediye Başkanı olarak görev yapan Haluk Bozdoğan, 1 Ağustos 1963 tarihinde Tarsus'ta dünyaya gelmiştir. İşte, Haluk Bozdoğan'ın hayatı ve kariyeri hakkında detaylar:

Öğretmenlik Meslek Kanunu kabul edildi ve yasalaştı Öğretmenlik Meslek Kanunu kabul edildi ve yasalaştı

Haluk Bozdoğan, eğitim hayatına Tarsus'ta başlamış olup, Dumlupınar İlkokulu, Kasım Ekenler Ortaokulu, ve Tarsus Lisesi'nde öğrenim görmüştür. 1981 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kabul edilen Bozdoğan, ardından Çukurova Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakülteleri'nde eğitim alarak 1987 yılında mezun olmuştur.

Sağlık sektöründe uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulunan Bozdoğan, Afşin ilçesinden başlayarak Tarsus ve çevresinde çeşitli sağlık ocaklarında görev yapmıştır. Kütahya Şaphane İlçesi Sağlık Ocağı ve Tarsus Askerlik Şubesi, Adliye, cezaevi hekimlikleri gibi pozisyonlarda da görev almıştır.

Haluk Bozdoğan'ın kariyerinde, Kardiyoloji, Netroloji, Dâhiliye, Üroloji, Hipertansiyon, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları gibi alanlarda birçok seminer sertifikası bulunmaktadır. Ayrıca, İnsan Kaynakları ile Halkla İlişkiler Uzmanlığı kurslarını tamamlamış ve İş Yeri Hekimliği, Spor Hekimliği, Turizm Hekimliği sertifikalarına sahiptir.

Haluk Bozdoğan, sosyal sorumluluk alanında da etkin bir rol üstlenerek Tabipler Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Halk Derneği gibi kuruluşlarda üyeliklerde bulunmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Son olarak, CHP Mersin Tarsus İlçesi Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Haluk Bozdoğan'ın istifası sonrasında kamuoyunda büyük bir merak uyandırmış ve gelişmeler yakından takip edilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ