Uşak, ilki gerçekleştirilen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali’nde 30 bin 292 litre tarhana çorbası pişirilmesi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı.

Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Mesire ve Piknik Alanı'nda düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali’nde özel olarak yapılan tarhana kazanı günler öncesinden festival alanında yerini aldı.

Uşak Tarhana (2)

33 aşçının önderliğinde sabah saatlerinden itibaren Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için tarhana çorbası yapımına başlandı.

Uşak Tarhana

Hazırlıklar esnasında dev kazanın kapağı festival alanına kurulan vinç yardımıyla açılıp malzemler konulduktan sonra kapatıldı. Guinness Word Records Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici ve beraberindeki heyet, 6 saatte pişirilen çorbada gerekli ölçümleri ve denetimleri tamamladı.

Uşak Tarhana (1)

Ardından Gemici, rekorun sağlanabilmesi için Guinness Word Records'un uluslararası kuralların şartlarından bahsederek, açıklamalarda bulundu. Rekorun 26 bin 658 litreyle Hollanda'nın sahip olduğunu aktaran Gemici, 30 bin 292 litreyle Uşak Belediyesinin rekorun yeni sahibi olduğunu belirtti. Şeyda Gemici, rekor belgesini CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'a takdim etti.

Uşak Tarhana (3)

Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, tarhana çorbasının yapımında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkürlerini ifade ederek, "Amacımız kesinlikle Uşak'ı tanıtmak. En büyük uhdem olan Uşak'ı tanıtmaya devam edeceğiz. İkinci amacımız ise Uşak'ın sembolü olan tarhanayı daha iyi tanıtmak. Artık dünya rekortmeni, dünyanın en büyük kazanında pişen tarhananın sahibiyiz. Bu kazanda 30 bin 292 litre tarhanayı oluşturan, 2 bin 200 litre tarhanayı veren Uşak'taki tarhana üreticilerinin hepsinin kesesine bereket. Hepsinden Allah razı olsun, hepsinin emeğine sağlık" dedi.

Ardından tarhana çorbası festival alanında bulunan misafirlere dağıtıldı. Festival, Yerel sanatçılar Şevki Ünlü, kazım Ertekin, Garip Ali, Mustafa Çobanoğlu ve Şaban Er’in konseriyle devam etti. Son olarak Usta sanatçı Onur Akın, sevilen şarkılarını Uşaklılar için seslendi.

Muhabir: Ece Yıldırım