Uşak merkez İlçeye bağlı İlyaslı köylüleri Muhtar Ramazan Temel öncülüğünde kurdukları “Merkez İlyaslı Köyü Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği” aracılığı ile köylerine 8 derslikli bir ortaokul binası yaptırmak için kolları sıvadılar.

Uşak Valilik Toplantı Salonu’nun da Merkez İlyaslı Köyü Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılıp İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilecek olan "8 Derslikli Eğitim Binası Protokolü” imza töreni gerçekleştirildi.

Ilyaslı 1

Tören sırasında bir konuşma yapan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün; “İlyaslı köylülerimiz kıymetli muhtarımızın öncülüğünde bir okul yaptırmak için bir dernek kurdular. Bu dernek vasıtasıyla bir ilk ya da ortaokul binası yaptırmak için girişimlerde bulundular.

Hayırseverlerimizin okul binası yaptırdığına çok şahit olduk. Ancak ilk kez bir köyün dernek kurarak okul binası yaptırdığını burada görüyoruz. Okul binası yapımı için protokol imzalamak üzere şu anda burada bulunuyoruz.

İlyaslı köyümüzde 270 öğrencilik 8 derslik, zemin+ bir kat olmak üzere toplam 1967 metrekarelik bir alan İlyaslı Köyü Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği bir okul binası yaptıracak. Sanırım bu okul binasını da 6-8 ay içerisinde tamamlamayı planlıyorlar.

Yaklaşık 60 milyon TL değerindeki bu okul binası için derneğimizin bir firma ile anlaştığını biliyoruz. Uşak’ta zaten iyi olan eğitimi daha da ileri götürecek olan bu okul binasını yaptırmak için girişimde bulunan İlyaslı köyü Muhtarı Sayın Ramazan Temel’e, İlyaslı Köyü Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Çakar ve Sayın yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.

Bizlerde Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman onların yanındayız. İnşallah Okulumuzun açılışını da orada törenle yaparız” dedi.

Ilyaslı 2

Daha sonra da okul binası yapım protokolü taraflarca imzalandı.

İmza törenine; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, İnşatlardan sorumlu Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ömür Öz, İlyaslı köyü Muhtarı Ramazan Temel, İlyaslı Köyü Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çakar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Narin için ismini değiştirdi Narin için ismini değiştirdi

Muhabir: SALİH KILINÇ