Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav kılavuzu ile birlikte, 2024 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru tarihi belirlendi. İOKBS başvuruları, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvurular, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, özel eğitim ortaokulları ile ortaöğretim kurumlarında 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak bursluluk sınavı için online olarak alınacak.

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi “İlahiyat Fakültesi” oldu Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi “İlahiyat Fakültesi” oldu

Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecek olup, Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak. Sınav süresi, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencileri için 100 dakika, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri için ise 120 dakika olarak belirlendi.

Özellikle yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile KKTC vatandaşı öğrencilerin başvuruları da elektronik ortamda alınacak. Sınavda özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere ise gerekli tedbirler sağlanacak.

Başvuru kılavuzuna göre, sınav giriş belgesi en az 7 gün önce adresinden alınabilecek. Sınavın sonuçları ise 17 Mayıs 2024 tarihinde aynı adres üzerinden duyurulacak.

Bu yılki İOKBS, normalde öğretim yılı bitiminden sonra gerçekleştirilen bursluluk sınavlarından farklı olarak, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden 21 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecek. Bu karar, öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için alındı, çünkü önceki yıllarda salgın nedeniyle sınavlar eylül ayında yapılıyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ