İSTANBUL VALİLİĞİNDEN UYARI: MARMA DENİZİ'NDE YARIN FIRTINA BEKLENİYOR

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, yarın Marmara Denizi'nde öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına etkisi olması beklenmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamada, fırtınanın 8 Ocak Pazartesi gününün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtilirken, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda yapılan uyarıda, özellikle deniz trafiği, ulaşım ve dış mekanlarda faaliyet gösteren vatandaşların, olası olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği vurgulandı.

İstanbul Valiliği, fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumların en aza indirilmesi ve güvenliğin sağlanması için ilgili kurumlarla işbirliği içinde olacaklarını belirtti. Vatandaşlardan da duyarlılık göstermeleri ve güncel hava durumu bilgilerini takip etmeleri istendi.

Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir” Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir”

İZMİR EGE DENİZİNDE FIRTINA UYARISI: VATANDAŞLAR TEDBİRLİ OLSUN

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Ege Denizi'nde yarın akşam saatlerinden itibaren fırtına beklendiği konusunda bir uyarı yaparak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren Ege Denizi'nde rüzgarın güneydoğudan, gece saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, 7 Ocak 2024 Pazar günü kuvvetini artırarak yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiği belirtildi. Fırtınanın 8 Ocak 2024 Pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, olası olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları ve güvenliklerini sağlamak adına meteorolojik uyarıları takip etmeleri gerektiği vurgulandı. Deniz trafiğinde bulunanlar, denizcilik faaliyeti yürüten işletmeler ve halkın, fırtınanın oluşturabileceği risklere karşı dikkatli olmaları istendi.

Editör: Seher ZEYBEK