İzmir Yazarlar Kooperatifi (İZYAKO) tarafından Tiritoğlu Parkı’nda bir imza günü düzenlendi. Etkinliğe Uşaklıların ilgisi yoğundu. İZYAKO üyesi 9 yazar; Aysun Nacar Fırat, Ayşe Manav, Bekir Bayraktar, Betül Özlem Yurdakul, Selin Sunal, Serkan Esen, Şule Özkul, Turgut Üzüm ve Yücel Uysal, saat 15.00-20.00 arasında kitapseverlere eserlerini imzaladı.

Kooperatif yazarları ile yaptığımız röportajlarda yazarların fikirlerini aldık.

Bekir Bayraktar-1

Proleter yazar Bekir Bayraktar, “Uşaklı hemşehrilerimin tepkileri güzeldi. Yeni yeni başladı insanlar gelmeye. Alan emekli alanı çay 1 lira. Kitaplarımız da pahalı değil. Kitaplarımın konuları gerçek yaşanmış hayat hikayeleri. Uşak ve İzmir’de geçiyor kimileri” dedi.

Şule Özkul

Yazar Şule Özkul ise, “Standı yeni kurmamıza rağmen yoğun bir ilgi var, çok memnunuz. Gençlerin özellikle kitaba karşı yaklaşımları var. Benim kitaplarım tamamen spiritüel alan ve enerjiyle alakalı. Ruhsal alana çekilen kişilerin 'Ben bu dünyadaki amacım, misyonum ne? Ne için bu dünyaya geldim?' diye sorgulayan kişilerin uyanışını anlatan ve nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan bir kitap” dedi.

Serkan Esen

Serkan Esen, “Daha önce Uşak Merkez'e gelmedim, Eşme’ye gelmiştim festivale. Hem vatandaşlar hem de belediye başkanı ve kültür müdürü çok misafirperver davrandı. Çok mutluyuz. Kitaplarımda Atatürk ve milli mücadele dönemini yazıyorum, toplam 4 tane çocuk, 3 tane yetişkin kitabım var. Tamamen kendimi Atatürk’ü anlatmaya, gençlere ve yetişkinlere ışık olmaya adadım” dedi.

Ayşe Manav

Ayşe Manav, “Ant Olsun adlı eserim gerçek bir olay. Anneannemin küçükken yaşadığı, başından geçen bir olay. Aydın işgali döneminde kaçarken anneannemin küçük kız kardeşini kaybediyorlar. 6 aylık bir bebekken ve aradan yıllar geçiyor. Aydın kurtuluyor. Anneannem büyüyünce kız kardeşini aramaya başlıyor. Arıyorlar bulamıyorlar ama kitabın sonu mutlu bitiyor. Şimdi söylemeyeyim merak olsun” dedi.

Malatya gece yarısı sallandı: 4.4 büyüklüğünde deprem.! Malatya gece yarısı sallandı: 4.4 büyüklüğünde deprem.!

Muhabir: Ece Yıldırım