Çanakkale'nin merak edilen isimlerinden biri olan Jülide İskenderoğlu, AK Parti'nin Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart 2024 belediye seçimlerinde dikkat çekiyor. İşte Jülide İskenderoğlu'nun biyografisi:

1974 yılında Balıkesir'de dünyaya gelen Jülide İskenderoğlu, eğitim hayatına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda İnşaat Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde devam etti. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nde adım atan İskenderoğlu, 2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde görev aldı. Daha sonra sırasıyla AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2010 yılında AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanmasını takiben seçilerek İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine devam etti.

2015 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 25, 26. ve 28. Dönem Çanakkale Milletvekili Adayı oldu ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçildi.

Ayrıca, AK Parti MKYK üyesi olarak görev alan İskenderoğlu, Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı ve İl Teşkilat Koordinatörlüğü gibi önemli görevleri de üstlenmektedir.

Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu

Evli ve 1 çocuk annesi olan Jülide İskenderoğlu, siyasetteki tecrübesi ve liderlik vasıflarıyla dikkat çeken bir isim olarak öne çıkıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ