Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından düzenlenen “Ombudsman Uşaklılarla Buluşuyor” programı için Uşak’a gelecek olan Malkoç’un katılımcılara; vatandaşla idare arasında çıkan itilafların çözümünde Kamu Denetçiliği Kurumu’nun rolü hakkında bilgi vereceği öğrenildi.

Malkoç’un 16 Şubat Cuma günü Uşak’a geleceği ve saat 10.30’da Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Uşaklıları bilgilendireceği belirtildi.

6719223A 0F70 49D3 8248 4B647F98084F

KAMU DENETÇİLİĞİ NEDİR?

Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasamızın 74’üncü maddesinde yer alan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bağlı olarak kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu idarenin işleyişiyle ilgili şikayetleri inceler” hükmüne istinaden, 6328 sayılı Kanun ile kurulmuş, Anayasal bir Kurumdur. Kurumumuz, 6328 sayılı Kanunun 5. maddesi gereğince “Kurum, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla…” görevlendirilmiştir.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Kurumumuz hakkaniyet, iyi yönetim ilkelerinin yerleştirilmesi ve halka karşı sorumluluk anlayışı temelinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı bir denetim mekanizması olarak beş yıldır faaliyetlerini sürdürmekte, halkın avukatlığını yapmakta ve aldığı kararlar ile idareye yol göstermektedir.

Kamu Denetçiliği Kurumu ilgili mevzuata göre vatandaşların idare ile ilgili şikâyetlerini alır, dostane çözüm yollarını araştırır ve gerekli inceleme ve araştırmaları yaptıktan sonra şikâyetin giderilmesi için tavsiye kararı verir. KDK ayrıca toplumu ilgilendiren konularda hazırladığı özel raporları ilgililerle ve kamuoyuyla paylaşır.

Muhabir: SALİH KILINÇ