Kanlı Nigar Müzikalinin Uşak gösterimi, 20 Ekim Cuma günü Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde Uşaklı tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar’ın acıklı, komik, müzikli, danslı serüvenini anlatan "Kanlı Nigar", ekim ayında Türkiye'nin farklı şehirlerinde seyirciyle buluşacak. Sadık Şendil’in kaleme aldığı iki perdelik oyunun biletleri Biletinial’da satışa çıktı.

Oyun, 13 Ekim’de Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde, 14 Ekim’de Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde, 20 Ekim’de Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde, 21 Ekim’de Denizli Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde, 22 Ekim’de Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, 26 Ekim’de Samsun Atakum Kültür Merkezi’nde ve 27 Ekim’de Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak.

Kanlı Nigar Nasıl kanlı Nigar oldu?

Yaş Sınırı: 13 yaş ve üzeri için uygundur.

Süre: 2 saat 30 dk.

Geleneksel Türk Tiyatromuzun en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar’ın acıklı, komik, müzikli, danslı serüveni anlatılıyor. Sadık Şendil’in yazdığı 2 perdelik seyirlik bir oyun olan Kanlı Nigar, Geleneksel Türk Tiyatrosunun pek çok unsurunu içerisinde barındırıp, Tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor.

Fakir bir ailenin kızı olan Nigar zengin şımarık bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmiştir. Evin beyinden kedisine kadar herkes ile birçok sorun yaşayan, birçok badirelere maruz kalan Nigar, neden Kanlı Nigar olmuştur? İşin özü bu aslında… Her ne kadar her şeyi yaşamışsa da bir şekilde buna dur demenin yolunu hep arıyor ve sonunda da kendi sistemini yazıyor Nigar. Kadının fendi erkeği yendi düşüncesinin dramatik bir işleme ile ön plana çıkartıldığı oyunda, Nigar, hayatın her yükünü en ağır şekilde taşımış olan bir kadın. Ama sonunda hayat ona taşımayı da öğretiyor.

2 Saat 30 dakika süren Kanlı Nigar, günümüze kadar en yalın haliyle gelen nadide eserlerden biridir.

Kadro:

Oyuncular: Eda Koca, Yasin Topkara, Mert Yeldan, Rıdvan Topal, Oktay Ayaz, Cemile Yücel, Simge Gülhan, Tutku Erbaş Kızılarslan, Alp Taş, Serdar Soylu, Cem Hüseyin Görmez, Makbule Arı, Hande Yurt, Ecem Erandaç, Ömür Yüksekcan, Murat Kılıç, Onur Yıldırım

Orkestra:

Klarnet: Ömercan Bolluk

Kanun: Hüseyin Sezik

Perküsyon: Okan Sezik

Keman: Ahmet Başaran

Müzik: Cem İdiz

Müzik Danışmanı: Kemal Günüç – Semih Bayraktarlar

Yardımcı Yönetmen: Alp Taş

Genel Koordinatör: Erol Şişeci

Dekor Tasarım: Fikret Kurt

Kostüm Tasarım: Selma Kurt

Uşak Kent Konseyi çalışmalarını hızlandırdı Uşak Kent Konseyi çalışmalarını hızlandırdı

Işık Tasarımı: Efecan Fidan

Sahne Amiri: Mert Yeldan

Kulis Şefi: Rıdvan Topal

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK