https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi ile iletişime geçen öğrenci velileri, çocuklarının ellerinin yara bere içerisinde geldiğini belirterek kanlı para oyununun yasaklanması için bu konuyu gündeme getirmemizi talep ettiler. Görüştüğümüz bazı öğretmenlerde okullarda kanlı para oyunun oynandığını, yasaklamalarına ve engellemelerine rağmen bazı öğrencilerin gizli saklı oynadıklarını teyit ettiler.

Görüştüğümüz doktorlar da kanlı para oyunun tehlikeli bir oyun olduğu görüşünde birleştiler. Bu oyun yüzünden açılan yaraların enfeksiyon riski taşıdığını, çocukların kanlarının birbirleriyle ile temas ettiği için bulaşıcı hastalıklara yakalanabileceğini, kemik kırılması ve eklem rahatsızlığına yola açabileceğini de belirttiler.

Kanlı para oyunu nedir?

Kanlı para oyunu demir para ile oynanıyor. Para havaya atılıp 5 taş gibi elin üzerinde tutuluyor. Havaya atılan para parmakların arasına sıkıştırılarak “Kanlı para” deniliyor ve 3 kez masaya vuruluyor. Parayı düşüren kişiye ceza veriliyor.

Parayı düşüren kişi elini yumruk yapıp masaya dik olarak koyuyor.  Karşısındaki kişi parayı eklem yerlerine vurarak cezasını veriyor.

Velilerin söylemine göre; çocuklar genelde metal 1 TL’nin kenarına kesici aletlerle çentikler atıp bıçak gibi keskin hale getiriyorlar ve cezalı öğrencinin ellerinde daha büyük yaralar açılmasına ve daha çok kan akmasına neden oluyorlar.

Parayı düşüren kişi elini yumruk yaparak masaya dik olarak koyuyor ve karşısındaki kişi parayı eklem yerlerine vurarak yaralanmalara neden oluyor. Bu vuruşlarla birlikte ceza alan kişide elde kızarmalar, kanamalar ve kesikler meydana geliyor. Oyun, kaybeden kişinin elinden kan akana kadar devam ediyor.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Uşak’ta hızlı bir şekilde yaygınlaştığı ve velileri endişelere sürükleyen kanlı para oyununu okul yönetimleri ve öğretmenler yasaklasalar da öğrencilerin gizli saklı oynadığını belirten veliler, bu soruna kalıcı çözüm bulunmasını istediler.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK