Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

TBMM Genel Kurulu esnasında gündem dışı söz alan Karaoba, derbent köyünün Uşak’ın en büyük 6. Köyü olduğunu belirterek uzun yıllardır bu köyün yatırım alamadığını ileri sürdü ve iktidarın derbent köyünden özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Karaoba; “Şehrim Uşak ne yazık ki yandaş ve beceriksiz yönetimler nedeniyle büyük sorunlar yaşıyor. Merkeze bağlı 6'ncı büyük köy olan Derbent, 2 bin kişilik nüfusa rağmen uzun yıllardır yatırım almıyor, Cumhur İttifakı'nda sadece vaat dinliyor. Daha küçük köylerde bile bulunan düğün salonu ve çok amaçlı bir salon bile mevcut değil, gençlerin spor yapacağı bir alan yok. Küçük Derbent Mahallesi'nde vatandaşlar Gediz Nehri üzerinde tahta köprüden geçiyor. Her sene de köprü gidiyor, vatandaş kendi çabasıyla tekrar köprüyü yapıyor. Küçük Derbent'te araçların geçtiği köprü ise tek şerit ve ayaklarından biri yıkılmak üzere. Uşaklılar cumhuriyetin 2'ci yüzyılında bu manzarayı hak etmiyor.

Yıllardır "Yol ve köprü yaptık." diye övünen iktidarın tüm Derbentlilerden özür dileyip bir an önce bu sorunu çözmesi gerekiyor. Derbentliler hakkını alacak, Uşak hakkını alacak” dedi.

Derebnt (1)

Kaynak: Bülten